2013-05-15 15:55:04
Φωτογραφία για Με αφορμή την απαράδεκτη επίθεση σε δεκατετράχρονο Αφγανό κάνω τις πιο κάτω σκέψεις
Το απαράδεκτο και απάνθρωπο της εξάσκησης βίας πάνω σε έναν άνθρωπο οποιαδήποτε ηλικίας, εθνικότητας, σωματικής και πνευματικής κατάστασης νομίζω ότι είναι αυτονόητο.

Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι ένοχοι αλλά από την άλλη να φοράει ο άλλος την μπλούζα της χρυσής αυγής να σακατεύει κόσμο και μάλιστα ένα παιδί 14 χρονών και να ζητά και την ψήφο του Ελληνικού λαού, μου φαίνεται παράλογο. Μάλιστα χθες διάβασα στα blogs ανακοίνωση της χα την οποία, εδώ μπορεί να κάνω λάθος, δεν την άκουσα στα ΜΜΕ.

Στην παγκόσμια ιστορία ποια ήταν ή τακτική των ισχυρών προκειμένου να διαλύσουν μια χώρα, να διαμελίσουν ένα κράτος, να εκμεταλλευτούν πλήρως και χωρίς όρους τις όποιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της, να επιβληθούν πλήρως όχι μόνο οικονομικά αλλά πολιτικά και στρατιωτικά;;. Οι εμφύλιες συγκρούσεις. Το έχουμε δει στην πρώην Σοβιετική ένωση (εκεί κάπου στράβωσε το θέμα), στην Γιουγκοσλαβία, στην Αφρική, στη Συρία κλπ.


Ο τρόπος που αντιμετωπίζετε από το σύνολο των ΜΜΕ η χρυσή αυγή μου φαίνεται ύποπτος. Στην αρχή μπορούσα να δικαιολογήσω την στάση τους. Όταν όμως αυτή η στάση οδήγησε σε αύξηση των ποσοστών της ΧΡ που αγγίζουν πλέον το 12% μπήκα σε σκέψεις. Όταν έχουμε δράση, (βλ αύξηση ποσοστών ενός ακροδεξιού κόμματος) , τι θα έχουμε ως αντίδραση;;; Την αύξηση των ακροαριστερών δυνάμεων κι άρα την σύγκρουση.

Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και έτοιμοι για όλα και κυρίως να αποφεύγουμε να παίρνουμε θέση ή ορθότερα να περιορίσουμε τις όποιες επιθετικές και ακραίες αντιδράσεις μας, σε ότι μας σερβίρουν. Υπομονή και θα δείξει που πάει το πράγμα.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ