2013-05-15 09:13:04
Φωτογραφία για Γιγάντια χωματερή μεταμορφώθηκε σε καταπράσινη όαση
Σε καταπράσινη όαση μετατράπηκε μια παλιά χωματερή στη βόρεια όχθη στο δέλτα του Τάμεση, στο Έσσεξ της Αγγλίας.

Η χωματερή, που δεχόταν σκουπίδια από έξι περιφέρειες του Λονδίνου για περισσότερα από 50 χρόνια, αποκαταστάθηκε σε ένα φυσικό καταφύγιο με δέντρα, καλαμιές και λιμνούλες, γεμάτο μέλισσες, πουλιά, ερπετά και απειλούμενα είδη.

Εκτός από ρυάκια, το φυσικό πάρκο «Thurrock Thameside Nature Park» είναι γεμάτο υγροτόπους που φιλοξενούν χιλιάδες πουλιά, κυρίως το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Πέρα από την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, το πάρκο προσφέρει σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών, δημιουργώντας μια ανάσα πρασίνου και ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Επισημαίνεται ότι το πάρκο διαθέτει κέντρο επισκεπτών, αλλά και δίκτυο μονοπατιών και ποδηλατοδρόμων.

Η αποκατάσταση της χωματερής αποτελεί πρωτοβουλία της ΜΚΟ «Essex Wildlife Trust», η οποία προστατεύει 87 φυσικά καταφύγια και λειτουργεί οκτώ φυσικά κέντρα που δέχονται επισκέπτες.

«Αυτή είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του Δέλτα του Τάμεση», δήλωσε ο σερ David Attenborough, πρόεδρος του Wildlife Trust, κατά τα εγκαίνια του πάρκου.

«Η περιοχή αυτή είχε τα πάνω και τα κάτω της. Αυτή η υπέροχη φυσική περιοχή και το εκπληκτικό νέο κέντρο βρίσκονται εκεί που κάποτε υπήρχαν 230 οικισμοί Σαξόνων. Σε κάποια φάση όμως ήρθαν εδώ τα σκουπίδια έξι περιφερειών του Λονδίνου», δήλωσε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ