2013-05-15 06:57:04
Φωτογραφία για Χείρα βοηθείας στους  άνεργους δημότες
Είχαμε αναδείξει σε πρόσφατο ρεπορτάζ τη δραστηριοποίηση των δήμων που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν τους άνεργους δημότες τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης γνωστοποιεί πως δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο Δήμο ένας χώρος υποδοχής για όλους τους ανέργους δημότες: το Γραφείο Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας (Γρ.Απ.Επ.) όπου παρέχονται υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής και προώθησης στην απασχόληση και στην επιχειρηματικότητα.

Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στους δημότες

Συγκεκριμένα, τα άτομα που επισκέπτονται το γραφείο με αίτημα την εύρεση εργασίας έχουν τη δυνατότητα, κατόπιν ραντεβού, με τη βοήθεια εξειδικευμένου συμβούλου:

- Να ενημερωθούν για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Νομό Αττικής και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, τις δράσεις, τα προγράμματα και τις επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων, κτλ.


- Να προσδιορίσουν ή να επαναπροσδιορίσουν τον επαγγελματικό τους στόχο στις περιπτώσεις που αυτός είναι ασαφής.

- Να εξοικειωθούν με τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας

- Να συντάξουν το βιογραφικό τους και την συνοδευτική επιστολή

- Να προετοιμαστούν για την επαγγελματική συνέντευξη.

- Να συμμετέχουν στο ομαδικό σεμινάριο Club εργασίας και

- Να συνδεθούν με τοπικές επιχειρήσεις για κάλυψη κενών θέσεων εργασίας, ανάλογες με τα προσόντα τους.

Παράλληλα, το Γραφείο Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, αναζητά θέσεις εργασίας σε τοπικές επιχειρήσεις που εδρεύουν ή λειτουργούν στα όρια του Δήμου. Επίσης, το Γραφείο ενημερώνει τις επιχειρήσεις σχετικά με προγράμματα χρηματοδότησης για την πρόσληψη ανέργων ή για την επιδότηση υφισταμένων επιχειρήσεων.

Τέλος, για την ενίσχυση των υποψηφίων επιχειρηματιών, ανά τακτά διαστήματα διοργανώνονται, σε συνεργασία με οργανισμούς και φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας, εκπαιδευτικά εργαστήρια/ σεμινάρια τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για δυνητικούς επιχειρηματίες με στόχο την πληροφόρηση τους πάνω στα βασικά σημεία επιτυχίας μιας νέας επιχείρησης.
xtypos.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ