2013-05-15 02:44:20
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Διπλωμάτης καριέρας η νέα πρέσβης της Λιβύης
Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε μια διπλωμάτη καριέρας για να αναλάβει τη θέση του αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη. Η Ντέμπορα Κέι Τζόουνς, θα αντικαταστήσει τον Κρίστοφερ Στίβεν, τον αμερικανό πρέσβη ο οποίος σκοτώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012, κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στο προξενείο στη Βεγγάζη, μαζί με άλλους τρεις αμερικανούς διπλωματικούς υπαλλήλους.

Η Ντέμπορα Κέι Τζόουνς έχει υπηρετήσει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το 1982 και ήταν πρεσβευτής στο Κουβέιτ την περίοδο 2008-2011. Είναι επίσης μελετητής σε think tank της Ουάσιγκτον για τη Μέση Ανατολή και έχει διδάξει στην αμερικανική Ναυτική Σχολή Πολέμου.

Η διπλωμάτης Τζόουνς έχει στο ενεργητικό της αποστολές στην Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αιθιοπία και τη Συρία. Ο διορισμός της θα πρέπει να επικυρωθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας.

Η επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης και ο θάνατος των τεσσάρων αμερικανών προκάλεσε πολιτικό σκάνδαλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και έθεσε ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του διπλωματικού προσωπικού.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ