2013-05-14 09:47:04
Φωτογραφία για Ρεν: Πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για νέα μέτρα στην Ελλάδα
Είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα για το διάστημα 2015-2016, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν μετά από το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφορικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων για το διάστημα 2015-2016, ο Όλι Ρεν τόνισε "μην παίρνετε το αρνητικό σενάριο ως βασικό σενάριο, υπάρχει πιθανότητα η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας να είναι μεγαλύτερη.

Η άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM μπορεί να συμφωνηθεί τον Ιούνιο, δήλωσε ο Ρεν , ενώ πρόσθεσε ότι η Κομισιόν οριστικοποιεί τη νομική ανάλυση για την τραπεζική ένωση.

Τόνισε ότι η Κομισιόν έχει την άποψη πως όλα τα στοιχεία για την τραπεζική ένωση, είναι εφικτά εντός της ισχύουσας συνθήκης.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι είναι πολύ νωρίς για να δηλώσει κανείς εάν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Σλοβενίας είναι επαρκές, ενώ δήλωσε ότι είναι ενθαρρυντικό να βλέπει λεπτομέρειες των προτεινόμενων μέτρων για τη Σλοβενία.

Διεμήνυσε δε ότι δεν υπάρχει χρόνος να χαθεί σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των ανισορροπιών της Σλοβενίας.

Αναφορικά με την Κύπρο, ο Ρεν δήλωσε ότι πρέπει να λήξουν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων το συντομότερο δυνατό, αλλά για την ώρα είναι ακόμη απαραίτητοι, "είναι μια ευαίσθητη ισορροπία". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ