2013-05-14 07:19:05
Φωτογραφία για Chevrolet Trax: Δυνατό και άνετο
Επιτέλους, ευχάριστα νέα από τη Chevrolet. Η αμερικανική φίρμα, με τη βοήθεια της μητρικής General Motors, απέκτησε το πρώτο της μικρομεσαίο SUV.

Πρόκειται για το Chevrolet Trax, το αδελφάκι του Opel Mokka. Πριν σας πως τις εντυπώσεις μου από το αυτοκίνητο με τη δυναμική σχεδίαση, να τολμήσω μια πρόβλεψη: αν η Chevellas παίξει δυνατά το χαρτί του Trax, θα αλλάξει τον χάρτη στα SUV. Μιλάμε για μεγάλη ευκαιρία.

Τα δύο συμπαγή μικρομεσαία SUV κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο, στη Ν. Κορέα, αλλά έχουν διαφορετική στόχευση στην αγορά. Τις ήμερες της πανευρωπαϊκής παρουσίασης στην Κροατία, οδηγούσα στην Ελλάδα το Opel Mokka 1.7 CTDI 4X4. Αφησα το Mokka στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έπειτα από τρεις κουραστικές πτήσεις βρέθηκα στο Ζαντάρ της Κροατίας, για να πάρω την πρώτη γεύση από το αδελφάκι του, το Trax. Οι διαφορές στην εξωτερική σχεδίαση εντοπίζονται κυρίως στη μάσκα, στις εισαγωγές, στα φωτιστικά σώματα, στους θόλους των τροχών και στα πίσω φωτιστικά σώματα.


Θεωρώ επιτυχημένη την προσπάθεια να τονισθεί ο δυναμικός χαρακτήρας του Trax και να αναβαθμιστούν τα καινούργια σχεδιαστικά στοιχεία της αμερικανικής μάρκας που γνωρίσαμε στα τελευταία μοντέλα της. Στην παρουσίαση τα στελέχη τόνισαν την εμπειρία της αμερικανικής εταιρείας σε αυτά τα οχήματα και δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι η Chevrolet το 1935 δημιούργησε το πρώτο SUV στον κόσμο, το Suburban.

Στο εσωτερικό οι διαφορές είναι λιγότερες. Ο πίνακας οργάνων προέρχεται από τα δημοφιλή Spark και Aveo. Σημαντικό πλεονέκτημα θεωρώ το καινούργιο σύστημα πολυμέσων MyLink με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, το οποίο αξιοποιεί τις δυνατότητες των νέων κινητών τηλεφώνων. Ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά στη χωρητικότητα. Φιλοξενεί πέντε ενήλικες και διαθέτει 356 λίτρα αποθηκευτικό χώρο (1.370 λίτρα όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν). Η σημαντικότερη διαφοροποίηση στα μηχανικά μέρη είναι η προσθήκη του βενζινοκινητήρα 1.600 κ.εκ., ισχύος 115 ίππων. Διαθέσιμο με κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς και πεντάρι χειροκίνητο κιβώτιο. Η βασική έκδοση κοστίζει 19.900 ευρώ με απόσυρση.

Τα υπόλοιπα δύο σύνολα με τους ίδιους συνδυασμούς κιβωτίων και συστημάτων κίνησης υπάρχουν και στο Mokka. Ο σύγχρονος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.4 ισχύος 140 ίππων εξοπλίζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης. Τιμή: από 21.940 ευρώ. Το φθινόπωρο αναμένονται και τα δύο αυτοκίνητα με αυτό το μοτέρ και κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς. Το ντίζελ 1.7 130 ίππων διατίθεται δικίνητο ή τετρακίνητο, από 25.350 ευρώ. Στη σύγκριση των τιμών διαπίστωσα ότι οι διαφορές είναι μικρές.

Η σκληρότερη ρύθμιση των αναρτήσεων μειώνει εν μέρει την άνεση. Θα ήθελα καλύτερη πληροφόρηση από το σύστημα διεύθυνσης. Το μοντέλο που αναβαθμίζει την παρουσία της μάρκας έρχεται στο τέλος Ιουνίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ