2013-05-14 03:50:04
Φωτογραφία για Απεργία στις Κροατικές Αερογραμμές
Τη διαβεβαίωση ότι όλοι οι επιβάτες των Κροατικών Αερογραμμών (CA) θα μεταφερθούν τελικά στον προορισμό τους, παρά την... σημερινή απεργία των ενώσεων πιλότων, αεροσυνοδών και προσωπικού εδάφους, έδωσε χθες η διοίκηση του αερομεταφορέα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Hina».

«Έχουμε προετοιμαστεί για την απεργία [...] Εκτιμούμε ότι περίπου το 20% των επιβατών θα επηρεαστεί [από την απεργία], ωστόσο θα μεταφερθούν όλοι στον προορισμό τους, είτε με δικά μας αεροσκάφη είτε από συνεργαζόμενους αερομεταφορείς είτε και με μισθωμένα αεροπλάνα», δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, Ζλάτκο Σίρακ (Zlatko Sirac), στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας πάντως ότι κάποιες από τις εγχώριες και διεθνείς πτήσεις θα αναπρογραμματιστούν.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας, Μιράντο Μρσικ (Mirando Mrsic), επιδιώχθηκε -χωρίς αποτέλεσμα- η επίτευξη συμβιβαστικής λύσης μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και των εκπροσώπων των σωματείων. Σύμφωνα με το Hina, ο Ζλάτκο Σίρακ υπογράμμισε ότι η διοίκηση δεν είναι έτοιμη να «ενδώσει» στα τελεσίγραφα των απεργών, γιατί κάτι τέτοιο «θα απειλούσε τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της εταιρείας και την ίδια την επιβίωσή της».


«Είμαστε προετοιμασμένοι για συνομιλίες και ίσως για κάποιες παραχωρήσεις, αλλά τα δικαιώματα που οι εργαζόμενοι είχαν εξασφαλίσει στην προηγούμενη συλλογική σύμβαση δεν είναι διατηρήσιμα», εξήγησε ο ίδιος.

Είπε, ότι η νέα διοίκηση κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση της εταιρείας το τελευταίο εννεάμηνο και να μειώσει τα κόστη και ότι η διοίκηση «ίσως είναι προετοιμασμένη» να μην απολύσει τα 42 μέλη του προσωπικού των αεροσκαφών της, που πήραν ταυτόχρονα αναρρωτική άδεια στις 1 και 2 Μαΐου, γεγονός που δημιούργησε υποψίες ότι επρόκειτο για αθέμιτη διαμαρτυρία ενάντια στη νέα συλλογική σύμβαση.

Επίσης, αρνήθηκε ότι οι μισθοί των αεροσυνοδών της εταιρείας μειώθηκαν κατά 40% (υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές δεν υπερέβησαν το 22% μέσο όρο) και διέψευσε τους ισχυρισμούς των πιλότων ότι οι μισθοί τους είναι οι χαμηλότεροι στην περιοχή και ότι δεν έχουν αυξηθεί από το 2007.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ