2013-05-13 19:58:07
Φωτογραφία για Nίκος Ντάντης: Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό και το μοιραίο ταξίδι στην Πάτρα
Αγαπούσε τον Ολυμπιακό, που ήταν γι' αυτόν τρόπο ζωής. Προσπαθούσε να μη χάσει κανένα παιχνίδι του, γιατί την ομάδα τη λάτρευε. Αυτός ήταν ο 31χρονος Νίκος Ντάντης, που πέθανε το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, με βαριά τραύματα από τις σφαίρες που είχε δεχτεί στο στήθος και σε άλλα μέρη του σώματος το μεσημέρι της 20ης Απριλίου, στην οδό Ανθείας. Eπέβαινε στη ΒMW του Πάνου Τσίρκα, που πέθανε επί τόπου με συνεπιβάτη τον Διονύση Βαρβαρέσο, που τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο Νίκος Ντάντης ήταν από τις ηγετικές φυσιογνωμίες των Ολυμπιακών του Πύργου και ήταν εκείνος που είχε πρωτοστατήσει στο να ιδρυθεί κλαμπ στην πρωτεύουσα της Ηλείας μαζί με μερικούς ακόμη συντοπίτες του.

Τα εγκαίνια είχαν γίνει στις 9 Ιουλίου 2011 με λαμπρότητα, ωστόσο μερικούς μήνες μετά, η βομβιστική επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές και τεράστια καταστροφή. Έτσι δόθηκε εντολή από την Αστυνομία για οριστικό κλείσιμο.


Ο 31χρονος είχε αναπτύξει ενεργό δράση στον αθλητικό χώρο και προσπαθούσε να μη χάνει αγώνα της αγαπημένης του ομάδας στην Αθήνα. Μια φορά κάθε μήνα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του κλαμπ ανέβαιναν στην πρωτεύουσα ή πήγαιναν σε κοντινούς προορισμούς για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Μιλώντας στην «Πελοπόννησο» άνθρωποι που είχαν ενεργό δράση με την πορεία του Ολυμπιακού στον Πύργο, σημειώνουν ότι αθόρυβα τα μέλη του συνδέσμου συγκέντρωναν τρόφιμα και ρούχα και βοηθούσαν άπορες οικογένειες της περιοχής.

Ο Νίκος προσπαθούσε και αυτός να έχει ενεργό δράση στις κοινωνικές δραστηριότητες του συνδέσμου, θεωρώντας ότι δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος στα τεκταινόμενα.

Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του κλαμπ είχαν οργανώσει αιμοδοσίες και προσπαθούσαν να ενισχύουν αθόρυβα όσους είχαν ανάγκη. Ο Νίκος Ντάντης εργαζόταν σε συσκευαστήριο στην περιοχή των Λεχαινών. Δουλειά σκληρή που απαιτούσε αντοχές, σωματικές και ψυχικές. Η μοίρα όμως κτύπησε την οικογένεια του Νίκου Ντάντη τον Ιανουάριο του 2013, όταν ο 31χρονος έχασε τον πατέρα του. Πλέον, ο Νίκος ήταν το μοναδικό στήριγμα για τη μητέρα του, μιας και ο αδελφός του είχε αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα.

Γι' αυτό τον λόγο εκατοντάδες κάτοικοι των Λεχαινών παρέστησαν στην κηδεία του, θέλοντας να δώσουν κουράγιο στη μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του.

Ο Νίκος Ντάντης είχε συλληφθεί στις 12 Φεβρουαρίου του 2012, στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που είχε γίνει ενάντια στη ψήφιση του Β΄ Μνημονίου. Κρίθηκε προφυλακιστέος επειδή θεωρήθηκε ύποπτος για τη ρίψη δυναμίτιδας κατά αστυνομικών, αλλά τελικά, δύο μήνες μετά αποφυλακίστηκε.

Γιώργος Ηλιόπουλος-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ