2013-05-13 15:28:52
Φωτογραφία για 4.090 θέσεις το πλαφόν προσλήψεων ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ...!!!
Δημοσιεύθηκε και στο πρόγραμμα Διαύγεια η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία ορίζεται ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των ατόμων που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου, στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για το έτος 2013. 

 Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που δημοσιεύεται σήμερα και την υπογράφουν  ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αν. υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας καθορίζεται ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων στους ΟΤΑ, για συμβάσεις μίσθωσης έργου και ορισμένου χρόνου, ορίζεται στις 4.090. Της σχετικής διαδικασίας προηγήθηκε έγκριση των θέσεων σύμφωνα με την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ 33/2006). Ο αριθμός των θέσεων είναι μειωμένος σε σχέση με το 2012 κατά 387 θέσεις σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί έχουν συμφωνήσει ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των προσλήψεων δεν επαρκεί για να καλύψει συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων πηγών συγχρηματοδότησης, μπορεί να εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης του αριθμού ώστε να είναι δυνατή η υλοποίησή τους, με στόχο την άρτια λειτουργία ιδίως των κοινωνικών δομών αλλά και την πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ