2013-05-13 11:52:04
Φωτογραφία για ΣΟΡΩΤΟΣ : ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ!
Ο Κώστας Σορώτος, προπονητής του Εθνικού στο μπάσκετ, στάθηκε στη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού με το repeat στην Ευρωλίγκα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra".

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για την επιτυχία του Ολυμπιακού: «Είναι τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς πως μόνο δύο ομάδες έχουν καταφέρει να πάρουν δύο συνεχόμενα τρόπαια, αλλά και λόγω του ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ στην Ευρώπη. Στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα Ελληνόπουλα και έχει δύο πολύ φθηνούς Αμερικάνους, που στο ξεκίνημα της σεζόν κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους, αλλά παίζουν σαν να έπαιζαν δέκα χρόνια στον Ολυμπιακό».

Για το μπάσκετ στην Ελλάδα: «Το χθεσινό είναι η επιτυχία ενός μπάσκετ που απαιτεί προσπάθεια, ταπεινότητα, παρέα. Αυτή η ομάδα δεν έχει κερδίσει τον κόσμο με τις νίκες της, κάτι που είναι εύκολο στην Ελλάδα, αλλά τον έχει κερδίσει με την προσπάθεια
. Το μπάσκετ ταιριάζει στον Έλληνα και είναι μεγάλο λάθος που στη γιορτή του τεράστιου Νίκου Γκάλη έλεγαν πως έμαθε μπάσκετ στους Έλληνες. Το μπάσκετ υπήρχε πριν τον Γκάλη, υπάρχει και μετά. Δεν αμφισβητεί κανείς την τεράστια προσφορά του. Αυτός είναι που έφερε το αίσθημα ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε. Όμως, στη δεκαετία του `70 βλέπαμε 40.000 κόσμο στα γήπεδα και στη δεκαετία του '80, πριν το 1987, στα τοπικά πρωταθλήματα τα γήπεδα ήταν γεμάτα».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Η επιτυχία του ήταν τεράστια γιατί έγινε μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης, που ήταν πολύ άδικο. Ο Μπαρτζώκας είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία στην Ευρωλίγκα με το Μαρούσι των τεράστιων οικονομικών και αποκλείστηκε για ένα σουτ. Η επιτυχία του Μπαρτζώκα αποτελεί δικαίωση των κανονικών προπονητών. Γιατί υπάρχουν κανονικοί προπονητές και κουστουμαρισμένοι προπονητές, οι οποίοι τα καταφέρνουν μέσα από μάνατζερ και δημοσιογράφους. Ο Γιώργος είναι εξαιρετικό παιδί και εξαιρετικός προπονητής και ήταν καταπληκτικός στο φάιναλ φορ».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο: «Δεν θα σταθώ στη διαιτησία καθώς είναι σαφέστατο πως ο Αστέρας Τρίπολης αδικήθηκε. Ήταν υγιές πάντως που ο κόσμος στη μεγάλη του πλειοψηφία το αντιλήφθηκε. Δεν τον έχει ανάγκη ο κόσμος του Ολυμπιακού τέτοιον τίτλο. Η διαφορά με το μπάσκετ είναι πως ο Ολυμπιακός στηρίχτηκε σε νέα παιδιά, τα εμπιστεύτηκε ο Ίβκοβιτς, τα βελτίωσε. Κάτι που δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο, το οποίο έχει γεμίσει με πολλές μετριότητες. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν υπάρχει καλύτερος Έλληνας από τον Γκρέκο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Φετφατζίδης δεν έχει βρει θέση. Για να αναδειχθούν τα νέα παιδιά θέλει εμπιστοσύνη και όχι να τα πετάς έξω στο πρώτο κακό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ έχει τους Μάντζαρη, Παπανικολάου, Σλούκα, Κατσίβελη και μην ξεχνάμε ότι με τους δύο τελευταίους γύρισε χθες τη διαφορά από το -17».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ