2013-05-13 08:51:04
Φωτογραφία για Αιχμές Ρουπακιώτη για το πάγωμα του αντιρατσιστικού
Αιχμές αναφορικά με την πορεία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, το οποίο "πάγωσε" με πρωτοβουλία από το... Μέγαρο Μαξίμου, λίγα 24ωρα πριν δοθεί για διαβούλευση, αφήνει ο Υπ. Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε συνέντευξή του. Νέα επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το ίδιο θέμα.

Μιλώντας στον Αθήνα 98,4 ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε: "Την Παρασκευή, για πρώτη φορά, όταν ολοκληρώθηκε το νομοσχέδιο, απεστάλη στην Γενική Γραμματεία, στον υπουργό Επικρατείας, καθώς επίσης και στα κόμματα του ΠαΣοΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εάν προηγουμένως δεν γινόντουσαν οι πρώτες παρατηρήσεις, αντιλαμβάνεστε ότι δεν έπρεπε -και γι΄ αυτό και δεν έγινε-, να δοθεί στη δημοσιότητα".

Πρόσθεσε ότι ουδείς τον ενημέρωσε πως το νομοσχέδιο "αποσύρεται" ενώ πρόσθεσε: "Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων και όχι ενός".

"Δεύτερον, κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι υπουργοί των τριών κομμάτων ή τουλάχιστον οι υπουργοί που πρότεινε η Δημοκρατική Αριστερά ή τουλάχιστον εγώ, δουλεύω για τη συνοχή της κυβέρνησης και στο πεδίο μου, στην ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, είμαι υπουργός Δικαιοσύνης, με τις δικαιοπολιτικές μου αναφορές, οι οποίες δεν διεκδικούν να διαμορφώσουν ένα ιδεολογικό πεδίο μακριά από αυτό που η κοινωνία ζητάει και οι ανάγκες απαιτούν" ανέφερε.

"Αυτό ας το σκεφτούν
. Και να αποφεύγουν να κάνουν την μέρα νύχτα και να αποφεύγουν, μέσω τωνγνωστών διαρροών, να διαστρεβλώνουν τα πράγματα. Από την στιγμή που εκείνοι εκτίμησαν ότι για κάποιους λόγους πρέπει να κρατηθεί το νομοσχέδιο, εγώ θα το σεβαστώ, αλλά είναι λόγοι που αφορούν εκείνους που το αποφάσισαν και όχι το υπουργείο Δικαιοσύνης" σημείωσε ο κ. Ρουπακιώτης.

"Αναμένουμε με ηρεμία, αλλά ωστόσο κι εκείνοι πρέπει να προσέξουν στη συμπεριφορά τους. Όποιοι είναι αυτοί. Και βγάζω τον πρωθυπουργό έξω από αυτούς" κατέληξε.

Σφοδρή επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση για το "πάγωμα" του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του πρωθυπουργού, με αφορμή την απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών.

Σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "ο κ. Σαμαράς σπεύδει να αποσύρει το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή την οποία, απ’ ότι φαίνεται, θεωρεί προνομιακό συνομιλητή, σε αντίθεση με τους καθηγητές στους οποίους αρνείται το διάλογο αντιμετωπίζοντάς τους με τον πιο αυταρχικό τρόπο". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ