2013-05-13 08:19:06
Φωτογραφία για Zαχάρω: Πολλαπλό μήνυμα ζωής από δημοτική κοινότητα και Κόκκινη Θύελλα
Στη διοργάνωση της δεύτερης εθελοντικής αιμοδοσίας προχώρησαν το Σάββατο στη Ζαχάρω από κοινού, η Τοπική Κοινότητα και η ομάδα της Κόκκινης Θύελλας. Πρόκειται για τη συνέχεια μιας πρωτοβουλίας που ελήφθη για πρώτη φορά πέρυσι και στόχος είναι να αποτελέσει θεσμό για την περιοχή και να ενταχθεί μέσα στο πλαίσιο κοινών δράσεων που υλοποιούν οι δύο φορείς τα τελευταία χρόνια.

Δεκάδες ήταν οι εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν χθες το πρωί στο χώρο του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, όπου η προϊσταμένη κα Πανέτα και το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, έστησαν ένα μίνι σταθμό για να υποδεχθούν τους αιμοδότες.

Σε δηλώσεις του, ο σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Ζαχάρως Μίλτος Θάνος τόνισε η προσπάθεια ξεκίνησε από την περσινή χρονιά μαζί με την ομάδα της Κόκκινης Θύελλας και στην πρώτη αιμοδοσία τα δεδομένα ήταν ενθαρρυντικά καθώς συγκεντρώθηκαν 41 φιάλες αίματος.


«Ο κόσμος αγκάλιασε την πρώτη αιμοδοσία. Φέτος συνεχίζουμε και θεωρούμε ότι είναι το πιο σημαντικό μπορούμε να κάνουμε για την πόλη μας και τους συμπολίτες μας, η δημιουργία μιας τράπεζας αίματος. Να μπορεί κάθε πολίτης της Ζαχάρως και ευρύτερα του δήμου, να μπορεί να βρίσκει αίμα αν χρειαστεί, ανά πάσα στιγμή και ώρα. Είναι από τις πρωτοβουλίες που πρέπει να στηρίζονται από την κοινωνία, μια πράξη ανθρωπισμού. Φέτος στοχεύουμε να κάνουμε άλλη μια αιμοδοσία τα Χριστούγεννα, ώστε να το καθιερώσουμε δύο φορές το χρόνο και ο κόσμος να μην ταλαιπωρείται με μετακινήσεις για την αιμοδοσία».

Από την πλευρά της Κόκκινης Θύελλας, ο γενικός γραμματέας της ομάδας Δημήτρης Νικολόπουλος, τόνισε πως «στόχος μας είναι να γίνει θεσμός και να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας στην περιοχή. Η Κόκκινη Θύελλά εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες ασχολείται και με κοινωνικά δρώμενα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή η προσπάθεια σε δύσκολους καιρούς θα βρει ανταπόκριση και συμπαραστάτες και θα βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη». Να σημειώσουμε πως μέχρι το μεσημέρι και αυτή τη φορά είχε συγκεντρωθεί ένας σημαντικός αριθμός μονάδων αίματος.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ