2013-05-13 00:51:05
Φωτογραφία για Υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ένα νεογέννητο κρητικό αίγαγρο
Προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή έναν νεογέννητο κρητικό αίγαγρο οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του... Δήμου Χανίων στο Δημοτικό Κήπο. Το άτυχο ζώο δεν τρέφεται σωστά όπως τονίζουν οι υπάλληλοι του Δημοτικού Κήπου, γιατί η μητέρα του δεν έχει γάλα.

Κοιτάξτε το στομαχάκι του. Είναι φανερό ότι είναι άδειο, αναφέρει ο Γιάννης Σηφοδασκαλάκης, εργαζόμενος στον Δημοτικό Κήπο. Εχει μόλις πιάσει στα χέρια του το νεογέννητο μέσα από το κλουβί. Το οδηγεί στο πίσω μέρος του κήπου όπου βρίσκεται το φυτώριο. Εκεί ένας άλλος υπάλληλος, ο Δημήτρης Μυτιληνάκης, πιο έμπειρος στο τάισμα των ζώων, βάζει κάτι πρόχειρο στα πόδια του και ετοιμάζεται να πιάσει το μικρό ζώο.

Όπως μας εξηγεί ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου κ. Χρήστος Γιακουμάκης για το τάισμα του χρησιμοποιούμε γάλα ειδικό, χωρίς πολλά λίπη, από αυτό που χρησιμοποιούν και οι κτηνοτρόφοι. Το γάλα βράστηκε και ετοιμάστηκε με προσοχή και στη συνέχεια μπήκε σε ένα μπουκάλι. Στο στόμιο τοποθετείται μία πιπίλα προκειμένου να κάνει δυνατή την πόση του από το μικρό ζώο.


Ο κ. Δημήτρης βάζει ένα παντελόνι πάνω στα πόδια του (για να μην λερωθεί από τα γάλατα που θα χυθούν), παίρνει στα χέρια του τον μικρό αίγαγρο, ο οποίος και αντιδρά. Δυσανασχετεί στην πιπίλα, δεν θέλει το μπουκάλι. Θα πιει λίγο, θα χύσει λίγο γάλα απέξω. Δεν κάνει το γυάλινο μπουκάλι. Θέλει πλαστικό. Είναι πιο εύκολο έτσι, λένε και αλλάζει το μέσο του ταΐσματος.

Ο μικρός θα φάει ώστε να δυναμώσει και να καταφέρει να επιβιώσει.

Είναι το έβδομο από τα αγρίμια που διαθέτει ο Δημοτικός Κήπος, ενώ αναμένεται σύντομα και η γέννηση ακόμα ενός.

Πραγματικά όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Κήπου, της Υπηρεσίας Πρασίνου, δίνουν έναν σκληρό καθημερινό αγώνα με πάρα πολλές δυσκολίες, που δεν μπορεί να φανταστεί ο κόσμος πολλές φορές προκειμένου και να μην λείψει τίποτα από τα αγρίμια και τα πουλιά του Κήπου, αλλά και να συντηρηθεί όπως πρέπει το πράσινο. Προσπαθούμε 'με νύχια και με δόντια' να κρατήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε το πράσινο, αναφέρει στα Χανιώτικα Νέα ο κ. Γιακουμάκης

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ