2013-05-12 23:45:04
Φωτογραφία για Η ημέρα της ημέρας και της ηρωικής πολύτεκνης μάνας
Από το Γραφείο Τύπου

Σήμερα γιορτάζουν οι μητέρες, οι γυναίκες που έχουν αναλάβει μια τιμητική  αποστολή. Καλούνται κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα σήμερα,  να φέρουν στον κόσμο παιδιά, να τα αναθρέψουν με τις αξίες και τα ιδανικά  αυτού του τόπου. Να τους μιλήσουν για την οικογένεια, τις εθνικές και θρησκευτικές μας ρίζες και παραδόσεις, αυτές που αποτελούν το συνδετικό κρίκο στη διαδοχή των γενεών.

Κι ακόμη περισσότερο, οι ηρωίδες πολύτεκνες μητέρες που δεν φοβούνται τις στατιστικές και τις δυσοίωνες προβλέψεις, δεν αποθαρρύνονται από την σκληρή καθημερινότητα, ούτε ακόμα και από την αδιαφορία της πολιτείας και την απουσία στήριξης του πιο υγιούς μέρους της κοινωνίας, δηλαδή της πολύτεκνης οικογένειας.

Φέτος, η πολύτεκνη μάνα γιορτάζει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες: - της ανεργίας και της εξαθλίωσης,- βλέποντας τα παιδιά της να μην έχουν εργασία και να μεταναστεύουν καθώς το 65% των νέων μας είναι άνεργοι,


- έχοντας χάσει το πενιχρό επίδομα που λάμβανε ως ελάχιστο αντίτιμο των κόπων της από μια Πολιτεία που αντί να την τιμά, την καταδικάζει, αφού τα παιδιά της τα έκανε φορολογικό τεκμήριο,

- περιμένοντας στο τέλος του έτους την εκ νέου έναρξη της καταβολή του επιδόματος, εφόσον ανήκει σε πολύτεκνη οικογένεια χαμηλού εισοδήματος –αντίθετα με ό,τι έχει γνωμοδοτήσει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, και εφόσον έχει περισσότερα από τρία ανήλικα προστατευόμενα τέκνα, - έχοντας σημαντικά αυξημένο κόστος ανατροφής των παιδιών της και πλήθος χαρατσιών να καταφθάνουν και να την απειλούν, - μη μπορώντας να έχει τα παιδιά της που φοιτούν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ στην ίδια πόλη, καθώς το Υπουργείο Παιδείας κατήργησε τις μετεγγραφές που δεν είχαν κανένα κόστος για το Κράτος, - χωρίς να λαμβάνει πλέον την τιμητική πολυτεκνική ΄σύνταξη΄ των 102 ευρώ το μήνα, από μια αναξιόπιστη Πολιτεία που πριν μερικά χρόνια της υποσχέθηκε ότι αυτή θα είναι ισόβια, αναγνωρίζοντας την προσφορά της, - χωρίς καμιά άλλη ηθική ή υλική αναγνώριση από το κράτος για την προσφορά της.

Έστω κι έτσι, η ηρωική πολύτεκνη μάνα συνεχίζει τον αγώνα κι ελπίζει. Γιατί είναι η Ελληνική ψυχή της - που την κρατά όρθια!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΗΤΕΡΑ.

ΔΥΝΑΜΗ, ΠΙΣΤΗ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΜΑΝΑ, ΤΗΝ ΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ