2013-05-12 21:09:20
Φωτογραφία για «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΚΑΙ... ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ!
Ο σημερινός τελικός της Ευρωλίγκας έχει, πέρα από το αυτονόητο (νίκη δηλαδή), και στατιστικό ενδιαφέρον.

Όπως παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "sportday.gr" 348 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!

16 χρόνια και 348 ματς στην Ευρωλίγκα η ΤΣΣΚΑ δεν είχε πετύχει λιγότερους πόντους. Τη σταμάτησε ο Ολυμπιακός στους 52 στον προχθεσινό ημιτελικό. Ξέρετε πότε ήταν η τελευταία φορά που η ρωσική ομάδα είχε σκοράρει λιγότερο από ό,τι στο Λονδίνο; Κόντρα στον... Ολυμπιακό. Ηταν στις 7/1/1997 για την πρώτη αγωνιστική της Β' Φάσης του Πρωταθλητριών στη συντριβή της με 82-51 από την παρέα του Φασούλα και του Τόμιτς. Εκτοτε πέρασαν 16 χρόνια και 4 μήνες και η ΤΣΣΚΑ δεν είχε χειρότερη επίδοση. Η σύμπτωση είναι πως έπεσε και πάλι πάνω στον Ολυμπιακό ο οποίος και στον περσινό τελικό της Πόλης την είχε κρατήσει στο λίμιτ ντάουν της περιόδου με 61 πόντους. Φέτος με 60 πόντους στην ήττα με 63-60 στην Τουρκία από την Εφές είχε μέχρι τώρα τη χειρότερη επίθεσή της.


Ο 19ος τελικός

Tον 19ο ευρωπαϊκό τελικό τους καταγράφουν σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» στο παλμαρέ τους ως σύλλογος. Είναι ο 19ος σε 21 χρόνια! Είναι ο έβδομος για το τμήμα μπάσκετ (έξι στο Πρωταθλητριών συν ένας στο Μακντόναλντς με τους Μπουλς του Τζόρνταν), ενώ έξι έχουν παίξει οι άνδρες στο βόλεϊ (επίσης με δυο κατακτήσεις), ενώ στο πόλο υπάρχουν έξι τελικοί. Η ανδρική ομάδα έπαιξε στους πέντε, ενώ οι γυναίκες σε αυτόν του Λεν Τρόφι.

ΚΑΙ ΤΟ 2011

Οι Γιουλ, Ρέγες, Ροντρίγκεθ, Μίροτιτς, Σουάρεθ και Μπέγκιτς είχαν παίξει στο φάιναλ φορ του 2011, με τη Ρεάλ. Οι υπόλοιποι εμφανίζονται για πρώτη φορά, συμπεριλαμβανομένου του Ρούντι Φερνάντεθ.

Από 'κει και πέρα, η «βασίλισσα», η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον σημερινό μεγάλο τελικό, είναι πρωτοπόρος στην Ευρωλίγκα στα ριμπάουντ. Πώς όχι άλλωστε από τη στιγμή, που μετράει 36.9 ανά παιχνίδι. Εχουν τα ηνία οι Μαδριλένοι και στα επιθετικά ριμπάουντ, καθώς έχουν 12.5 ανά ματς.

ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην πρώτη του συμμετοχή σε φάιναλ φορ θέλει να γίνει και ο πρώτος Ελληνας τεχνικός που θα πάρει την Ευρωλίγκα. Κορυφαίος σε συμμετοχές σε F4 είναι ο Ιωαννίδης με 6 (με τρεις τελικούς σε δέκα χρόνια) και ακολουθεί με 2 (1 τελικό) ο Γιαννάκης, ενώ από μία έχουν Πολίτης και Κιουμουρτζόγλου.

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΘΗΝΑ 8-8

Στην άτυπη αναμέτρηση πόλεων σε παρουσίες σε τελικό πρωταθλητριών σήμερα έχουμε και σύγκρουση Μαδρίτης - Αθήνας. Με τη Ρεάλ η ισπανική πρωτεύουσα έφθασε τις 15 συμμετοχές σε τελικό, ενώ η Αθήνα τις 14 με ΠΑΟ (7), Ολυμπιακό (6) και ΑΕΚ (1). Τόσες έχει και το Τελ Αβίβ (14) όλες με τη Μακάμπι. Οσον αφορά τις κατακτήσεις, ο σημερινός τελικός θα δώσει προβάδισμα σε μία από τις δύο: Μαδρίτη και Αθήνα έχουν από 8 (Ρεάλ 8-ΠΑΟ 6, Ολυμπιακός 2).

ΑΠΟΛΥΤΟΣ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι γνωστός και ως... απόλυτος: έχει δώσει πέντε ματς σε φάιναλ φορ (2009, 2012 και τον ημιτελικό του Λονδίνου) και έχει κερδίσει και στα πέντε.

Ο ΤΡΙΤΟΣ MVP

Αν ο Ολυμπιακός κρατήσει το στέμμα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα γίνει ο τρίτος MVP κανονικής περιόδου της τελευταίας επταετίας που έχει κατακτήσει την κορυφή (Σισκάουσκας 2008, Διαμαντίδης 2011).

ΤΕΛΙΚΟΙ

Ο 15ος της Ρεάλ

Πρώτη σε παρουσίες σε τελικούς Πρωταθλητριών πέρασε η Ρεάλ. Η ομάδα της Μαδρίτης έφτασε τις 15 αφήνοντας πίσω της τη Μακάμπι. Ο Ολυμπιακός με τον 6ο τελικό ξεπέρασε Ολίμπια Μιλάνο και Βίρτους Μπολόνια. Αναλυτικά οι συμμετοχές σε τελικούς Ευρωλίγκας: Ρεάλ 15 (8 κατακτήσεις-6 φιναλίστ), Mακάμπι 14 (5 κατακτήσεις-9 φιναλίστ), ΤΣΣΚΑ 12 (6-6), Βαρέζε 10 (5-5). ΠΑΟ 7 (6-1), Μπαρτσελόνα 7 (2-5), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6 (2-5), Ολίμπια Μιλάνο 5 (3-2), Βίρτους Μπολόνια 5 (2-3).

ΣΕΡΧΙ ΓΙΟΥΛ

Θέλει 4 πόντους

Ενα από τα μεγάλα όπλα της Ρεάλ είναι ο Σέρχι Γιουλ. Ο 26χρονος κόμπο γκαρντ των Μαδριλένων είναι πολύ κοντά στο να σπάσει το φράγμα των 1.000 πόντων στην Ευρωλίγκα. Πιο συγκεκριμένα χρειάζεται 4 πόντους για να τα καταφέρει.

Από την πλευρά του ο πολύ καλός σουτέρ της Ρεάλ, ο Αμερικανός Τζέισι Κάρολ, μετράει 10 συνεχόμενες εύστοχες βολές στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας.

ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΤΣΑΝ

Ο ΦΕΛΙΠΕ ΡΕΓΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ

Στα 33 του χρόνια ο Φελίπε Ρέγες παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Κάτι, που έδειξε και στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, τη στιγμή, που ήταν καταλυτικός, ώστε η Ρεάλ να πάρει το εισιτήριο για τον σημερινό τελικό. Ο Ρέγες με τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ, που πήρε προχθές, ισοφάρισε τον Μιρσάντ Τουρκτσάν στη σχετική κατηγορία της Ευρωλίγκας. Αμφότεροι μετράνε πλέον από 385 και η λογική λέει ότι σήμερα ο Ρέγες θα μείνει μόνος του στην κορυφή.

ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΝΕΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΠΑΝΤΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη. Οχι μόνο φέτος, αλλά γενικότερα τα τελευταία χρόνια. Ο 31χρονος γκαρντ είναι κοντά σε ένα ακόμη πολύ σημαντικό επίτευγμα από τη στιγμή, που θέλει 28 πόντους, ώστε να γίνει ο 13ος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας, που θα φθάσει τους 2.000 πόντους. Παρεμπιπτόντως, ο Σπανούλης είναι ο μοναδικός παίκτης της πειραϊκής ομάδας, που έχει ξεκινήσει φέτος σε όλα τα ματς.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ