2013-05-12 12:16:07
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΤΣ : ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΤΟ REPEAT
«Το ριπίτ στην Ευρωλίγκα είναι το όνειρο μας», δηλώνει ο Πέρο Άντιτς λίγες ώρες πριν τον αποψινό (10 μ.μ.) μεγάλο τελικό του Φάιναλ Φορ του Λονδίνου.

Ο 31χρόνος φόργουορντ του Ολυμπιακού τονίζει ότι το… μυστικό της επιτυχίας είναι καλή άμυνα για 40’, πως η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα στα επιθετικά ριμπάουντ, συνεπώς οι ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτόν τον τομέα και ότι, επίσης, οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης δεν πρέπει να αφήσουν την «Βασίλισσα» να τρέξει στον αιφνιδιασμό.

Ο Πέρο Άντιτς ρωτήθηκε ποιο ήταν το «κλειδί» της επιβλητικής νίκης του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό και κατά συνέπεια ποια είναι η... συνταγή επιτυχίας στο μεγάλο τελικό. «Το κλειδί ήταν η άμυνα, 40’ άμυνα», απάντησε ο 31χρόνος φόργουορντ των ερυθρόλευκων.

«Παίξαμε πολύ καλή ομαδική άμυνα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλο στην άμυνα και αυτό ήταν το σημαντικότερο, γιατί στην επίθεση έχουμε ποιοτικούς παίκτες, που μπορούν να σκοράρουν εύκολα. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε στον τελικό απέναντι στην Ρεάλ. Να παίξουμε καλή άμυνα και στα 40’ της αναμέτρησης. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά και εάν συνεχίσουμε έως το τέλος, θεωρώ ότι θα νικήσουμε».


- Υπάρχει κάτι, που φοβάσαι;

« «Όχι, η Ρεάλ είναι η πρώτη ομάδα στα επιθετικά ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα και αυτό πρέπει να το σταματήσουμε. Να πάρουμε τα ριμπάουντ και να προσέξουμε αμυντικά, διότι η Ρεάλ είναι πολύ καλή επιθετική ομάδα. Έχουν πολύ καλούς σουτέρ, τρέχουν στον αιφνιδιασμό, συνεπώς η άμυνα και πάλι είναι το «κλειδί».

- Πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει ο ρυθμός;

« «Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να χαμηλώσουμε τον ρυθμό της Ρεάλ. Να μην βιαστούμε, να εκτελέσουμε σωστά και να παίξουμε έξυπνα».

- Προσωπικά πως νιώθεις μετά την πολύ καλή εμφάνιση σου στον ημιτελικό;

«Νιώθω θαυμάσια. Πρώτα από όλα για την επιτυχία της ομάδας και μετά για την δική μου εμφάνιση. Είναι πολύ σπουδαίο ότι μετά την κατάκτηση του τίτλου της περασμένης σεζόν, επιστρέψαμε στο Φάιναλ Φορ και στον τελικό. Και ελπίζω να απαντήσουμε στην πρόκληση, να κάνουμε το «ριπίτ» και να καταφέρουμε μια μεγάλη επιτυχία για την καριέρα όλων μας. Είναι για μας ένα όνειρο η κατάκτηση της Ευρωλίγκας για δεύτερη σερί σεζόν. Δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό τον στόχο όλη την αγωνιστική χρονιά».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γίνεται...Τούρκος ο Κουίνσι!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γίνεται...Τούρκος ο Κουίνσι!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ