2013-05-12 09:59:12
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ : ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
«Πρέπει να δείξουμε από το πρώτο λεπτό ότι θέλουμε περισσότερο αυτόν τον τίτλο», τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου εν όψει του μεγάλου τελικού της Ευρωλίγκας (10 μ.μ.) κόντρα στη Ρεάλ.

Ο 23χρόνος φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης επισήμανε ότι η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Ρεάλ, παίρνει ενέργεια από την επίθεση της και ότι οι ερυθρόλευκοι για να φτάσουν στον στόχο τους και την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας πρέπει να δείξουν την ίδια προσήλωση στην άμυνα.

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει τον τίτλο της Ευρωλίγκας ήταν η πρώτη ερώτηση, που τέθηκε στον Κώστα Παπανικολάου μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης των ερυθρόλευκων πριν τον αυριανό μεγάλο τελικό. «Νομίζω ότι εκείνο, που απαιτείται είναι η ίδια συγκέντρωση με τον χθεσινό ημιτελικό», απάντησε ο «Παπ» και συνέχισε:

«Από εκεί και πέρα να έχουμε την ίδια δύναμη και πάθος στην άμυνα, την ίδια θέληση, την ίδια όρεξη και μαχητικότητα, να δείξουμε στον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό του αγώνα ότι θέλουμε περισσότερο αυτό τον τίτλο».


- Από πολλούς η χθεσινή εμφάνιση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ χαρακτηρίστηκε τέλεια. Θεωρείς ότι είναι εύκολο να επαναληφθεί ή ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης;

«Θα συμφωνήσω ότι ήταν το καλύτερο αμυντικό παιχνίδι μας από την αρχή της φετινής σεζόν. Από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό ήμασταν απόλυτα προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι. Τώρα εάν μπορούμε να το ξανακάνουμε ή όχι, απομένουν 24 ώρες για να το δούμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και ότι θα κάνουμε ένα τόσο καλό αμυντικά παιχνίδι».

- Υπάρχουν κάποιοι παίκτες «κλειδιά» στην Ρεάλ, που πρέπει να προσέξετε;

«Η Ρεάλ είναι μια ομάδα επιθετικογενής, από την επίθεση βρίσκει ρυθμό και από εκεί παίρνουν ενέργεια για να παίξουν άμυνα. Το να ξεχωρίσεις κάποιο παίκτη δεν έχει νόημα, γιατί όλοι είναι καλοί σουτέρ, εκτελεστές. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις ή να υπερεκτιμήσεις κάποιον».

- Το γεγονός ότι βρισκόσαστε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν σε τελικό Ευρωλίγκας, μετά, μάλιστα, από μεγάλη νίκη στον ημιτελικό, έχει ανεβάσει στα ύψη την αυτοπεποίθηση σας;

«Δεν θα το έλεγα. Από την αρχή είχαμε πει ότι θα έρθουμε στο Φάιναλ Φορ να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας. Στον ημιτελικό αποδείξαμε ότι εμείς θέλαμε την νίκη πιο πολύ. Δεν νομίζω ότι νικήσαμε κάποιο φαβορί. Εμείς λέγαμε πριν έρθουμε στο Λονδίνο ότι δεν υπάρχουν φαβορί και εκείνο, που μετράει είναι η επιθυμία, την οποία θα δείξει κάθε ομάδα στο παρκέ. Αυτό κάναμε χθες και ελπίζουμε να το καταφέρουμε να το κάνουμε και αύριο».

- Η μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ μπορεί να εξελιχθεί σε… παγίδα;

«Εάν μιλούσαμε για μια σειρά αγώνων, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε… παγίδα, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας έναν τελικό και την πρόκληση της κατάκτησης του τίτλου της Ευρωλίγκας, συνεπώς δεν νομίζω ότι κάποιο από τα παιδιά θα είναι χαλαρός ή μη συγκεντρωμένος ή θα θεωρεί ότι θα έρθει εύκολα η νίκη, λόγω της νίκης στον ημιτελικό».

- Υπάρχει στο μυαλό σας το γεγονός ότι εάν φτάσετε στην κατάκτηση του τίτλου αύριο θα γίνεται η πρώτη ομάδα μετά από 8 χρόνια, που θα έχει κάνει το «back to back»;

«Σε καμία περίπτωση δεν σκεφτόμαστε έτσι. Σίγουρα είναι μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε κάτι σημαντικό και ιστορικό, αλλά αυτός δεν είναι ο στόχος. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο και εάν έρθει η νίκη και ο τίτλος θα είναι ένα ακόμη επίτευγμα στην ιστορία του Ολυμπιακού, που θα το χαρούμε πολύ. Από εκεί και πέρα σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι και τίποτε άλλο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ