2013-05-12 08:11:13
Φωτογραφία για Eγκαίνια με αρκετά χρόνια καθυστέρηση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου
Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαδικασία της εγκατάστασης των μουσειακών προθηκών και των άλλων μουσειακών κατασκευών για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, στους σύγχρονους χώρους της πρώην Δημοτικής Αγοράς. Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας ανακοίνωσε το πρωί της Παρσακευής ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει ο χώρος θα είναι επισκέψιμος στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Ο Ηλείος υπουργός έπειτα από τη συνεργασία που είχε με τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, την προϊσταμένη της Ζ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων Γεωργία Χατζή και στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την εξέλιξη και την ολοκλήρωση του έργου.

Ακολούθως ο κ.Τζαβάρας επισκέφθηκε τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο, όπου είχαν συνεργασία για ζητήματα που αφορούν την πρόσβαση στο Μουσείο, μια και όπως αποκάλυψε ο Ηλείος υπουργός υπάρχει επαφή με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ώστε τα κρουαζιερόπλοια που θα δένουν στο Κατάκολο θα έχουν στο πρόγραμμά τους και τη Δημοτική Αγορά. Επίσης, όπως τόνισε ο κ.Παρασκευόπουλος, τη Δευτέρα αναμένεται να φτάσει στο Κατάκολο αποστολή από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.


«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία…»

Ο Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στα τοπικά μέσα επικοινωνίας επεσήμανε ότι στο νέο μουσείο θα εκθέτονται 1120 αντικείμενα από την Προϊστορική, Κλασική και Ελληνιστική περίοδο, τα οποία θεωρούνται μοναδικής αξίας για ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο. Επίσης, τις συλλογές του νέου Μουσείου της Δημοτικής Αγοράς θα συμπληρώνουν και ορισμένα αντικείμενα της Βυζαντινής περιόδου, ώστε ο επισκέπτης να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για την εξέλιξη της ιστορίας και της τέχνης στην περιοχή:

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για αυτό το σημαντικό έργο για την πόλη του Πύργου. Νιώθω μεγάλη χαρά γιατί από μικρό παιδί που πήγαινα σχολείο και περνούσα από την περιοχή έβλεπα αυτό το σπουδαίο κτίριο και τώρα θα πάρει ζωή με τη μεγάλη επισκεψιμότητα που θα έχει. Ο τουρισμός είναι το κυρίαρχο στοιχείο που έχει επενδύσει η κυβέρνηση και εμείς εδώ φέτος με τη λειτουργία του μουσείου θα το εκμεταλλευτούμε. Γι' αυτό είμαστε εδώ σήμερα με την κα Βλαζάκη και την κα Χατζή για να οριστικοποιήσουμε τη λειτουργία του, βέβαια θα ακολουθήσει μια ακόμα σύσκεψη στα τέλη Μαΐου στο υπουργείο».

Το συγκεκριμένο έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 882.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ «Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων 2007-2013» με τη συμμετοχή του Διαρθρωτικού Ταμείου ΕΤΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Κόμβος τουρισμού η περιοχή…»

Στη συνάντηση που ακολούθησε στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο και τη συμμετοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Στάθη Καννή και του αντιδημάρχου Βασίλη Παναγόπουλου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την πρόσβαση στη Δημοτική Αγορά. Δηλαδή το δρομολόγιο που θα ακολουθούν τα λεωφορεία από το Κατάκολο για τη Δημοτική αγορά, ώστε άμεσα και με ασφάλεια να φτάνουν οι τουρίστες στον προορισμό τους.

Ο κ.Παρασκευόπουλος ευχαρίστησε τον κ Τζαβάρα για την ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου και πρόσθεσε ότι με την ανάπλαση στην περιοχή του εργοστασίου Ξυστρή και τη φιλοξενία μέρους της Εθνικής Πινακοθήκης στο Μανωλοπούλειο η περιοχή αποκτά σημαντικό τουριστικό ενδιαφέρον.

Γιώργος Κ.Ροζής-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Άνοιγμα» της Opel στην Κίνα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Άνοιγμα» της Opel στην Κίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ