2013-05-11 18:15:55
Φωτογραφία για ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ή ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ...???
Η ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.«ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ απειλεί να σαρώσει όλο το πολιτικό σύστημα»“Εμπλέκονται 30 υψηλόβαθμοι κρατικοί υπάλληλοι που παραμένουν στις θέσεις τους με όλες τις κυβερνήσεις, έχουν διασυνδέσεις με 15 ανώτατα στελέχη πολυεθνικών που ελέγχουν όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και κατευθύνουν τις αποφάσεις των υπουργών”Με πρώτο θέμα το σκάνδαλο με το νομοσχέδιο των καρτέλ που “χάθηκε”. Θέμα το οποίο το “Ολυμπία” έχει φέρει στην επιφάνεια εδώ και καιρό, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Ας ελπίσουμε ότι τώρα που

δημοσιεύεται σε κυριακάτικη εφημερίδα, κάποιος θα φιλοτιμηθεί.Διαβάστε σχετικά: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ “ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ”.

Η συνέχεια στο αναλυτικό ρεπορτάζ από το ΧΩΝΙ. 

 

 

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ


Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι η δικογραφία εξετάστηκε έως τέλους από την Δικαιοσύνη, παρότιαφορούσε εν ενεργεία Υπουργό.Σύμφωνα όμως με το εδάφιο Β΄ της παρ. 2 του περίφημου άρθρου 86 του Συντάγματος:

«Αν στοπλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία,τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονταιαμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση»

. Όμως και ο εφαρμοστικός νόμος 3126/2003 αναφέρει ως ακολούθως:

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1. Πλημμελήματα ή κακουργήματα, που τελούνται από Υπουργό, κατά την άσκηση των καθηκόντων του,εκδικάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού από το κατ' άρθρο 86 του Συντάγματος Ειδικό Δικαστήριο, ακόμη και αν ο Υπουργός έχει παύσει να έχει την ιδιότητα αυτή. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ 

9

 

1. Δεν επιτρέπεται προκαταρκτική εξέταση, ποινική δίωξη, προανάκριση ή ανάκριση κατά Υπουργού, για τις αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ. 1, χωρίς προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειας της  Βουλής κατά τα άρθρα 5 και 6 του παρόντος.2. Αν κατά τη διεξαγωγή άλλης διοικητικής εξέτασης, προκαταρκτικής εξέτασης, προανάκρισης ή ανάκρισης προκύψουν στοιχεία, τα οποία έχουν σχέση με τις αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ.1, αυτάδιαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την εξέταση, προανάκριση ή ανάκριση.3. Η διαβίβαση των στοιχείων, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, δεν εμποδίζει την πρόοδο της έρευνας ή εξέτασης ως προς άλλα πρόσωπα.4. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται σε αυτόν που διενεργεί την έρευνα ή την εξέταση αξιολόγηση τωνστοιχείων που έχουν σχέση με ενδεχόμενη ποινική ευθύνη Υπουργών.

Η μήνυσή αφορούσε εν ενεργεία Υπουργό της Κυβέρνησης για αδικήματα της αρμοδιότητάς της ωςΥπουργός.Δηλαδή η κ. Αντιεισαγγελέας, σύμφωνα με το προαναφερόμενο άρθρο του Συντάγματος αλλά και μετον εφαρμοστικό νόμο 3126/2003, όφειλε να στείλει την δικογραφία στην Βουλή και όχι να προχωρήσει σεεξέταση αυτής, όπως τελικά έπραξε.Συμπεραίνουμε δηλαδή ότι, ενδεχομένως, σωρεία καταγγελιών κατά υπουργών ουδέποτε φθάνουν στηνΒουλή παρά εξετάζονται από Εισαγγελέα, παρά τα αντίθετα που ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα.

ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

 Η έννοια καρτέλ είναι πολύ γενική και για πολλούς χωρίς χειροπιαστή «εικόνα». Δεν είναι όμως έτσιγια όσους ασχολούνται, ανάμεσα σε αυτούς και η κ. Κατσέλη σαν προϊσταμένη Υπουργός. Τα καρτέλ είναιισχυρότατες εταιρείες με εκατομμύρια ευρω ετήσια κέρδη. Τα καρτέλ έχουν ταυτότητα, είναι εταιρείες,δημοσιεύουν ισολογισμούς.Παρακάτω είναι ελάχιστα παραδείγματα του ποιοι είναι αυτοί, τι όφελος έχουν από την μη κατάθεσητου νομοσχεδίου, όφελος που γνωρίζει η κα Κατσέλη πολύ καλά.Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕΜεγάλη πολυεθνική στον χώρο του καφέ, καταδικάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το 2009 γιαπαραβάσεις της νομοθεσίας του Ανταγωνισμού με πρόστιμο 30.000.000€. Τα συνολικά της κέρδη στην Ελλάδατο διάστημα που παραβίαζε το δίκαιο του ανταγωνισμού ήταν 459.000.000€.Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝΜεγάλη πολυεθνική στον χώρο των αναψυκτικών παραβίαζε το δίκαιο του ανταγωνισμού επί σειράετών και τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το 2002.Από το 2002 έως και το 2006 δεν εφήρμοσε την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αδιαφορώνταςγια την ελληνική δικαιοσύνη και για τους έλληνες καταναλωτές. Τιμωρήθηκε για την συνέχιση του εγκλήματοςμε νέο πρόστιμο 8.662.644€.Τα κέρδη της πολυεθνικής στην Ελλάδα το διάστημα που δεν εφάρμοζε την απόφαση (2002-2006) ήτανσυνολικά 1.295.000.000€ (ένα δισεκατομμύριο διακόσια ενενήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟΥ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥΤο καρτέλ που καταλήστευσε τους έλληνες μαθητές ξένων γλωσσών έχει «επιφανή» στελέχη. Ένα μέλος του καρτέλ είναι ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος του κόσμου. Ετήσια παγκόσμια κέρδη οεκδοτικός οίκος 850.000.000€. Του επεβλήθη πρόστιμο 1.500.000€ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ενώ ταέτη των παρανομιών είχε κέρδη 4.000.000.000 ευρώ (τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ). Ένα μέλος του καρτέλ είναι πολύ γνωστή ελληνική εφοπλιστική οικογένεια η οποία διαθέτειτουλάχιστον 52 offshore εταιρείες με τις οποίες «επενδύει» σε διάφορες χώρες του κόσμου, ανάμεσα στιςοποίες και στην Ελλάδα (ακίνητα και συμμετοχές σε εταιρείες). Όλα τα κέρδη πάνε στην Λιβερία και σταBritish Virgin Islands.Άλλο μέλος του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου είναι μεγάλη Ισραηλινή εκδοτική εταιρεία με έδραένα λογιστικό γραφείο στην Ολλανδία και πληρωτέους φόρους στην Ελλάδα ετησίως γύρω στα 50.000€ μόνο.Τα υπερκέρδη των εκατομμυρίων ευρω κατευθύνονται επίσης σε φορολογικούς παραδείσους.10

 

Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ «ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ»

Η ζημιά που υφίστανται όλα τα ελληνικά νοικοκυριά από την άρνηση αντιμετώπισης των καρτέλ είναιτεράστια. Δεν μιλάμε για απλή και αόριστη ζημιά. Μιλάμε για ληστεία. Με δεδομένο ότι με τα νέα μέτρα οιαπολαβές του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού έχουν μειωθεί σημαντικά, το μεγάλο ζητούμενο είναι ημείωση των τιμών των αγαθών. Με δεδομένη την επικράτηση των καρτέλ, η μείωση των τιμών είναι αδύνατη.Και αν συμβαίνει μείωση τιμών σε μικρό βαθμό λόγω της αναγκαστικής μείωσης της κατανάλωσης από τουςκαταναλωτές, δεν είναι αρκετό αφού και πάλι οι τιμές κυμαίνονται σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα.Στον χώρο των τροφίμων, όπου γίνεται το μεγάλο «πανηγύρι» από τις πολυεθνικές που παρανομούν, οετήσιος τζίρος είναι 60.000.000.000€. Άρα σε μια πενταετία οι πωλήσεις του κλάδου είναι 300.000.000.000€.Ο Χρυσοχοϊδης είπε ότι πουλάνε 30% ακριβότερα στην Ελλάδα. Άρα το συνολικό νούμερο-ζημιά τωνκαταναλωτών

μόνο στα τρόφιμα

ξεπερνάει τα 30.000.000.000€ (τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ) σε μία 5ετία.

ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ?

Από όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο στις 21/5/2010, αλλιώς η κ.Κατσέλη δεν θα το έδινε στην δημοσιότητα έτοιμο προς κατάθεση στην Βουλή.Είναι προφανές ότι έγινε και δεύτερη προσπάθεια να περάσει στις αρχές του 2011.Είναι προφανές ότι η κ. Κατσέλη ήθελε να το περάσει σαν νόμο, αλλιώς δεν θα το παρουσίαζε.Είναι προφανές ότι για να εξαφανιστεί ένα νομοσχέδιο σαν αυτό, χωρίς να ακουστεί τίποτα στον Τύποπερί αντιδράσεων κοινωνικών ομάδων, το πρωθυπουργικό γραφείο πρέπει να έχει εμπλοκή.Αν υποθέσουμε ότι «οι κακοί» που βρίσκονται έξω από το πολιτικό σύστημα (πχ πολυεθνικές,βιομηχανίες) πίεσαν την κ. Κατσέλη και αυτή αποφάσισε να το εξαφανίσει, τότε το πρωθυπουργικό γραφείο,που θέλει το καλό του ελληνικού λαού, θα είχε παρέμβει και θα την είχε πιέσει προς την αντίθετη κατεύθυνση.Και αν φυσικά αυτή αρνιόταν δεν θα την όριζε Υπουργό Εργασίας λίγο διάστημα μετά.Αν η κ. Κατσέλη ήθελε, ο μόνος που μπορεί να την πιέσει να το εξαφανίσει ήταν ο Πρωθυπουργός.Ουδείς άλλος.

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ

Η κ. Κατσέλη συνεχίζει, ως πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, τον πόλεμο κατά των καρτέλ.Ανέφερε στην Ομιλία της στις 14/3/2012, ιδρύοντας το νέο της κόμμα:

 Σας ακούμε. Προχωράμε μαζί σε μια νέα «Κοινωνική Συμφωνία». Για την Ελλάδα. Στην Ευρώπη.

 Προχωράμε μαζί για να μπορούμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε αξίες .

 Αξίες για τις οποίες αγωνισθήκαμε πολλά χρόνια.

Και συνεχίζει:

 Καταπολέμηση των καρτέλ και των μεσαζόντων στην παραγωγή , τις μεταφορές και το εμπόριο αντί αδιαφάνειαστην τιμολόγηση και προστασία όσων έχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

Και τελειώνει:

Θέλουμε σε λίγα χρόνια να είμαστε περήφανοι ότι συνάψαμε σήμερα μια ελπιδοφόρα Κοινωνική Συμφωνία. Γιατην Ελλάδα. Στην Ευρώπη.

Ουδέποτε εξήγησε η κ. Κατσέλη για ποιο λόγο εξαφανίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο. Θα ήταν χρήσιμο να τοπράξει ώστε να καταλάβουμε όλοι μας ποιο γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού εξυπηρετήθηκε από τηνεξαφάνιση του νομοσχεδίου, ποιος επέβαλε την εξαφάνισή του και με τι ανταλλάγματα, ποιοι πίεσαν ποιους για να εξαφανιστεί. Να καταλάβουμε επιτέλους ποιος κυβερνάει τον τόπο τούτο, οι κυβερνήσεις ή τα καρτέλ.11

 

Στις 16/4/2013 στείλαμε ερωτηματολόγιο στην κ. Κατσέλη ζητώντας την άποψή της. Δεν λάβαμε καμίααπάντηση.12

 

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι η δικογραφία εξετάστηκε έως τέλους από την Δικαιοσύνη, παρότιαφορούσε εν ενεργεία Υπουργό.Σύμφωνα όμως με το εδάφιο Β΄ της παρ. 2 του περίφημου άρθρου 86 του Συντάγματος:

«Αν στοπλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία,τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονταιαμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση»

. Όμως και ο εφαρμοστικός νόμος 3126/2003 αναφέρει ως ακολούθως:

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1. Πλημμελήματα ή κακουργήματα, που τελούνται από Υπουργό, κατά την άσκηση των καθηκόντων του,εκδικάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού από το κατ' άρθρο 86 του Συντάγματος Ειδικό Δικαστήριο, ακόμη και αν ο Υπουργός έχει παύσει να έχει την ιδιότητα αυτή. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ 

9

 

1. Δεν επιτρέπεται προκαταρκτική εξέταση, ποινική δίωξη, προανάκριση ή ανάκριση κατά Υπουργού, για τις αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ. 1, χωρίς προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειας της  Βουλής κατά τα άρθρα 5 και 6 του παρόντος.2. Αν κατά τη διεξαγωγή άλλης διοικητικής εξέτασης, προκαταρκτικής εξέτασης, προανάκρισης ή ανάκρισης προκύψουν στοιχεία, τα οποία έχουν σχέση με τις αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ.1, αυτάδιαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την εξέταση, προανάκριση ή ανάκριση.3. Η διαβίβαση των στοιχείων, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, δεν εμποδίζει την πρόοδο της έρευνας ή εξέτασης ως προς άλλα πρόσωπα.4. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται σε αυτόν που διενεργεί την έρευνα ή την εξέταση αξιολόγηση τωνστοιχείων που έχουν σχέση με ενδεχόμενη ποινική ευθύνη Υπουργών.

Η μήνυσή αφορούσε εν ενεργεία Υπουργό της Κυβέρνησης για αδικήματα της αρμοδιότητάς της ωςΥπουργός.Δηλαδή η κ. Αντιεισαγγελέας, σύμφωνα με το προαναφερόμενο άρθρο του Συντάγματος αλλά και μετον εφαρμοστικό νόμο 3126/2003, όφειλε να στείλει την δικογραφία στην Βουλή και όχι να προχωρήσει σεεξέταση αυτής, όπως τελικά έπραξε.Συμπεραίνουμε δηλαδή ότι, ενδεχομένως, σωρεία καταγγελιών κατά υπουργών ουδέποτε φθάνουν στηνΒουλή παρά εξετάζονται από Εισαγγελέα, παρά τα αντίθετα που ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα.

ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

 Η έννοια καρτέλ είναι πολύ γενική και για πολλούς χωρίς χειροπιαστή «εικόνα». Δεν είναι όμως έτσιγια όσους ασχολούνται, ανάμεσα σε αυτούς και η κ. Κατσέλη σαν προϊσταμένη Υπουργός. Τα καρτέλ είναιισχυρότατες εταιρείες με εκατομμύρια ευρω ετήσια κέρδη. Τα καρτέλ έχουν ταυτότητα, είναι εταιρείες,δημοσιεύουν ισολογισμούς.Παρακάτω είναι ελάχιστα παραδείγματα του ποιοι είναι αυτοί, τι όφελος έχουν από την μη κατάθεσητου νομοσχεδίου, όφελος που γνωρίζει η κα Κατσέλη πολύ καλά.Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕΜεγάλη πολυεθνική στον χώρο του καφέ, καταδικάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το 2009 γιαπαραβάσεις της νομοθεσίας του Ανταγωνισμού με πρόστιμο 30.000.000€. Τα συνολικά της κέρδη στην Ελλάδατο διάστημα που παραβίαζε το δίκαιο του ανταγωνισμού ήταν 459.000.000€.Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝΜεγάλη πολυεθνική στον χώρο των αναψυκτικών παραβίαζε το δίκαιο του ανταγωνισμού επί σειράετών και τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το 2002.Από το 2002 έως και το 2006 δεν εφήρμοσε την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αδιαφορώνταςγια την ελληνική δικαιοσύνη και για τους έλληνες καταναλωτές. Τιμωρήθηκε για την συνέχιση του εγκλήματοςμε νέο πρόστιμο 8.662.644€.Τα κέρδη της πολυεθνικής στην Ελλάδα το διάστημα που δεν εφάρμοζε την απόφαση (2002-2006) ήτανσυνολικά 1.295.000.000€ (ένα δισεκατομμύριο διακόσια ενενήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟΥ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥΤο καρτέλ που καταλήστευσε τους έλληνες μαθητές ξένων γλωσσών έχει «επιφανή» στελέχη. Ένα μέλος του καρτέλ είναι ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος του κόσμου. Ετήσια παγκόσμια κέρδη οεκδοτικός οίκος 850.000.000€. Του επεβλήθη πρόστιμο 1.500.000€ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ενώ ταέτη των παρανομιών είχε κέρδη 4.000.000.000 ευρώ (τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ). Ένα μέλος του καρτέλ είναι πολύ γνωστή ελληνική εφοπλιστική οικογένεια η οποία διαθέτειτουλάχιστον 52 offshore εταιρείες με τις οποίες «επενδύει» σε διάφορες χώρες του κόσμου, ανάμεσα στιςοποίες και στην Ελλάδα (ακίνητα και συμμετοχές σε εταιρείες). Όλα τα κέρδη πάνε στην Λιβερία και σταBritish Virgin Islands.Άλλο μέλος του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου είναι μεγάλη Ισραηλινή εκδοτική εταιρεία με έδραένα λογιστικό γραφείο στην Ολλανδία και πληρωτέους φόρους στην Ελλάδα ετησίως γύρω στα 50.000€ μόνο.Τα υπερκέρδη των εκατομμυρίων ευρω κατευθύνονται επίσης σε φορολογικούς παραδείσους.10

 

Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ «ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ»

Η ζημιά που υφίστανται όλα τα ελληνικά νοικοκυριά από την άρνηση αντιμετώπισης των καρτέλ είναιτεράστια. Δεν μιλάμε για απλή και αόριστη ζημιά. Μιλάμε για ληστεία. Με δεδομένο ότι με τα νέα μέτρα οιαπολαβές του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού έχουν μειωθεί σημαντικά, το μεγάλο ζητούμενο είναι ημείωση των τιμών των αγαθών. Με δεδομένη την επικράτηση των καρτέλ, η μείωση των τιμών είναι αδύνατη.Και αν συμβαίνει μείωση τιμών σε μικρό βαθμό λόγω της αναγκαστικής μείωσης της κατανάλωσης από τουςκαταναλωτές, δεν είναι αρκετό αφού και πάλι οι τιμές κυμαίνονται σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα.Στον χώρο των τροφίμων, όπου γίνεται το μεγάλο «πανηγύρι» από τις πολυεθνικές που παρανομούν, οετήσιος τζίρος είναι 60.000.000.000€. Άρα σε μια πενταετία οι πωλήσεις του κλάδου είναι 300.000.000.000€.Ο Χρυσοχοϊδης είπε ότι πουλάνε 30% ακριβότερα στην Ελλάδα. Άρα το συνολικό νούμερο-ζημιά τωνκαταναλωτών

μόνο στα τρόφιμα

ξεπερνάει τα 30.000.000.000€ (τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ) σε μία 5ετία.

ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ?

Από όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο στις 21/5/2010, αλλιώς η κ.Κατσέλη δεν θα το έδινε στην δημοσιότητα έτοιμο προς κατάθεση στην Βουλή.Είναι προφανές ότι έγινε και δεύτερη προσπάθεια να περάσει στις αρχές του 2011.Είναι προφανές ότι η κ. Κατσέλη ήθελε να το περάσει σαν νόμο, αλλιώς δεν θα το παρουσίαζε.Είναι προφανές ότι για να εξαφανιστεί ένα νομοσχέδιο σαν αυτό, χωρίς να ακουστεί τίποτα στον Τύποπερί αντιδράσεων κοινωνικών ομάδων, το πρωθυπουργικό γραφείο πρέπει να έχει εμπλοκή.Αν υποθέσουμε ότι «οι κακοί» που βρίσκονται έξω από το πολιτικό σύστημα (πχ πολυεθνικές,βιομηχανίες) πίεσαν την κ. Κατσέλη και αυτή αποφάσισε να το εξαφανίσει, τότε το πρωθυπουργικό γραφείο,που θέλει το καλό του ελληνικού λαού, θα είχε παρέμβει και θα την είχε πιέσει προς την αντίθετη κατεύθυνση.Και αν φυσικά αυτή αρνιόταν δεν θα την όριζε Υπουργό Εργασίας λίγο διάστημα μετά.Αν η κ. Κατσέλη ήθελε, ο μόνος που μπορεί να την πιέσει να το εξαφανίσει ήταν ο Πρωθυπουργός.Ουδείς άλλος.

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ

Η κ. Κατσέλη συνεχίζει, ως πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, τον πόλεμο κατά των καρτέλ.Ανέφερε στην Ομιλία της στις 14/3/2012, ιδρύοντας το νέο της κόμμα:

 Σας ακούμε. Προχωράμε μαζί σε μια νέα «Κοινωνική Συμφωνία». Για την Ελλάδα. Στην Ευρώπη.

 Προχωράμε μαζί για να μπορούμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε αξίες .

 Αξίες για τις οποίες αγωνισθήκαμε πολλά χρόνια.

Και συνεχίζει:

 Καταπολέμηση των καρτέλ και των μεσαζόντων στην παραγωγή , τις μεταφορές και το εμπόριο αντί αδιαφάνειαστην τιμολόγηση και προστασία όσων έχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

Και τελειώνει:

Θέλουμε σε λίγα χρόνια να είμαστε περήφανοι ότι συνάψαμε σήμερα μια ελπιδοφόρα Κοινωνική Συμφωνία. Γιατην Ελλάδα. Στην Ευρώπη.

Ουδέποτε εξήγησε η κ. Κατσέλη για ποιο λόγο εξαφανίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο. Θα ήταν χρήσιμο να τοπράξει ώστε να καταλάβουμε όλοι μας ποιο γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού εξυπηρετήθηκε από τηνεξαφάνιση του νομοσχεδίου, ποιος επέβαλε την εξαφάνισή του και με τι ανταλλάγματα, ποιοι πίεσαν ποιους για να εξαφανιστεί. Να καταλάβουμε επιτέλους ποιος κυβερνάει τον τόπο τούτο, οι κυβερνήσεις ή τα καρτέλ.11

 

Στις 16/4/2013 στείλαμε ερωτηματολόγιο στην κ. Κατσέλη ζητώντας την άποψή της. Δεν λάβαμε καμίααπάντηση.12
communenews
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ