2013-05-11 14:42:37
Φωτογραφία για Συρία, Κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν: Το Ισραήλ μέντορας της απαγωγής των Κυανοκράνων.
Planète non-violence (Γαλλία)     (μτφ. Κριστιάν)

Μετά τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις κοντά στη Δαμασκό, είναι σαφές ότι το Ισραήλ και οι τζιχαντιστές εργάζονται μαζί για να ανατρέψουν τον Άσαντ. Αυτοί οι μισθοφόροι δεν έχουν κανένα όφελος από αυτές τις απαγωγές, παρά να προκαλέσουν την αποχώρηση των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ για να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στον ισραηλινό στρατό να επιτεθεί στη Συρία από το κατεχόμενο Γκολάν με το πράσινο φως της Ουάσιγκτον.

Τέσσερις Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι συνελήφθησαν από μια άγνωστη ένοπλη ομάδα κοντά στο παρατηρητήριο 87 κοντά στο χωριό Αλ-Jamlah, ενώ περιπολούσαν στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός του 1974 στο κατεχόμενο Γκολάν. Την απαγωγή διεκδίκησαν αμέσως οι Σύροι μισθοφόροι της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Yarmouk που είχαν ήδη απαγάγει κυανόκρανους στην περιοχή στο παρελθόν. Τον τελευταίο Μάρτιο είχαν απαχθεί είκοσι κυανόκρανοι του ΟΗΕ που απελευθερώθηκαν στη συνέχεια και θα επιστραφήκαν στις χώρες καταγωγής τους μέσω Ιορδανίας. 


Η UNDOF αναπτύχθηκε στα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν το 1974, μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973 στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός για να παρακολουθεί την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων και τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός. Το Ισραήλ κατέλαβε τα Υψώματα του Γκολάν το 1967 και η Συρία δεν έπαψε να ζητήσει την επιστροφή τους.

Μετά τους πρόσφατους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κοντά στη Δαμασκό για να βοηθήσει το Ισραήλ τους μισθοφόρους της ΑΕ Αλ Νούσρα Αλ Κάιντα & C °, είναι σαφές ότι το Ισραήλ και οι μισθοφόροι εργάζονται μαζί για να ανατρέψουν τον Άσαντ. Αυτές οι προκλητικές ενέργειες της εβραϊκής αποικιακής σιωνιστικής οντότητας κατά της Συρίας   - χωρίς να καταδικαστεί  από τη «διεθνή κοινότητα» συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας-  έγιναν σε συμφωνία με τις ΗΠΑ.

 Όπως το λέει πολύ εύστοχα ο ερευνητής δημοσιογράφος Pepe Escobar σε μια συνέντευξη στο ρωσικό ιστοτόπο RT με τίτλο «Το Ισραήλ είναι το εφεδρικό σχέδιο του Ομπάμα για τη Συρία» που  δημοσιεύθηκε στις 6 Μαΐου,  στο δημοσιογράφο του RT που τον ρώταγε για τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Συρίας:

«Ας ανακεφαλαιώσουμε. Πρώτον, πρόκειται για  πράξη πολέμου και πρόκληση ταυτόχρονα. Γιατί συμβαίνει αυτό τώρα; Ξεκίνησε με το ταξίδι του διευθυντή του Πενταγώνου, Chuck Hagel, στη Μέση Ανατολή και στο Ισραήλ πριν από λίγες ημέρες. Να θυμάστε ότι ο Chuck Hagel ήταν ενάντια του να εξοπλιστούν οι αντάρτες της Συρίας, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και είπε ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καμία απόδειξη για χρήση χημικών όπλων από τους αντάρτες. Την ίδια στιγμή οι αντάρτες έχαναν έδαφος στη Συρία. Ο συριακός στρατός  σημείωνε πρόοδο στο διάδρομο της Χομς κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε επίσης ότι όλες αυτές οι ομάδες που έχουν αποσχιστεί από τον SLA είναι στη πραγματικότητα  εκείνοι που πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών. 

Ο Ομπάμα δεν μπορεί να εξοπλίσει τους τζιχαντιστές στη Συρία, τελεία και παύλα.    Επομένως, ποιο είναι το εφεδρικό του σχέδιο:  ένα είδος μίνι-Σοκ και Τρόμος. Αλλά μπορούν οι ΗΠΑ θα οδηγήσουν ένα  Σοκ και Τρόμο στη Συρία; Όχι. Αυτό γίνεται μέσω ενός εντεταλμένου (proxi). Μέσω του Ισραήλ. Αυτό συζήτησαν ο  Hagel και οι Ισραηλινοί μόλις πριν από λίγες ημέρες .... ...

Αν κάποιος πιστεύει ότι για ό, τι κάνει το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή δεν είναι μετά από διαβούλευση με τους Αμερικανούς θα πρέπει να επιστρέψει στο νηπιαγωγείο. Δεν λειτουργεί έτσι ακριβώς στο πραγματικό κόσμο. Το έκαναν επειδή συντονίστηκαν με την κυβέρνηση Ομπάμα με την οποία συνδέονται. Δεν μπορεί να παρέμβει στη Συρία. Γνωρίζουν ότι η υποστήριξη στους ψευδοαντάρτες και όλες τις τις διαφορετικές ομάδες τους δεν οδηγεί πουθενά επειδή υποχωρούν παρά να προχωρήσουν. Συνεπώς, με αυτή τη προβοκάτσια του Ισραήλ, περιμένουν μια απάντηση είτε της Συρίας είτε της Χεζμπολάχ ή ακόμα ακόμα καλύτερα   -από άποψη της κυβέρνησης Ομπάμα και του Ισραήλ-  από το Ιράν. Έτσι, αν το Ιράν και η Συρία δεν κάνουν τίποτα για τώρα θα περιμένουν. Θα θεωρηθεί για προβοκάτσια. Αλλά αν υπάρχει η παραμικρή απάντηση είτε από τη Συρία είτε από το Ιράν, θα είναι η τέλεια δικαιολογία για ποιο πράγμα; Ένα μινι-Σοκ και Τρόμος κατά της Συρίας...»

Η Συρία δεν απάντησε παρά το γεγονός ότι προειδοποίησε τη Ρωσία ότι είχε το δικαίωμα να το κάνει όπως της το επιτρέπουν το Διεθνές Δίκαιο και ο Χάρτης του ΟΗΕ επειδή ήταν μια πράξη πολέμου από το Ισραήλ. Η Συρία τοποθέτησε τους πυραύλους της με κατεύθυνση το Ισραήλ και ο στρατός έλαβε εντολή να πυροβολήσει σε περίπτωση επανάληψης από το Ισραήλ. Η συριακή κυβέρνηση επέτρεψε επίσης στις ομάδες παλαιστινιακής αντίστασης να δράσουν εναντίον του Ισραήλ στο κατεχόμενο Γκολάν. 

Μη κατορθώνοντας να αποσπάσουν μέχρι στιγμήςτο πρόσχημα για ένοπλη επέμβαση των ΝΑΤΟ / Ισραήλ/ ΗΠΑ εναντίον της Συρίας, η εβραϊκή αποικιακή σιωνιστική οντότητα συνεχίζει τις προετοιμασίες της για τον πόλεμο. 

Μετά τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις κοντά στη Δαμασκό, είναι σαφές ότι το Ισραήλ και οι τζιχαντιστές συντονίζουν τις δράσεις τους. 

Οι μισθοφόροι της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Yarmouk δεν έχει κανένα όφελος από την απαγωγή των κυανόκρανων, παρά να προκαλέσει την αναχώρηση των τελευταίων για να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στον ισραηλινό στρατό να επιτεθεί στη Συρία από τα κατεχόμενα εδάφη του Γκολάν με το πράσινο φως από την Ουάσιγκτον.

Γιατί και στην Ουάσιγκτον, συνεχίζουν να προετοιμάσουν έναν πόλεμο κατά της Συρίας. Ένα νομοσχέδιο προτάθηκε στη Γερουσία από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Robert Menendez, που στοχεύει να οπλίσουν επίσημα   -επειδή οι ​​ΗΠΑ το κάνουν ήδη μέσω των συμμάχων τους στον Κόλπο των μοναρχικών δικτατοριών του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας-   τους αντιπάλους του Άσαντ συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστών, για την επιβολή κυρώσεων στα άτομα που συμμετέχουν στη μεταφορά όπλων και πετρελαίου προς τη Συρία, και για να δημιουργήσει ένα ταμείο 250 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στη διαδικασία μετάβασης στη Συρία. 

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, σε επίσκεψη στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, διαβεβαίωσε στον τελευταίο ότι η Ουάσιγκτον συμφωνεί με τις προσεγγίσεις της Μόσχας για την επίλυση στη Συρία και την εξασφάλιση της ασφάλειας στην περιοχή. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι το κοινό συμφέρον σχετικά με τη Συρία βρίσκεται στην περιφερειακή σταθερότητα, καθώς και στην απουσία κάθε εξτρεμισμού και προβλήματων που μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρη την περιοχή. Οι χώρες μας έχουν υπογράψει τον Ανακοινωθέν της Γενεύης, και μοιράζονται με αυτόν τον τρόπο τη κοινή αυτή προσέγγιση».

 Σε συνάντηση στις 30 Ιουνίου 2012 στη Γενεύη, η Ομάδα Δράσης για τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Εξωτερικών των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ , της Τουρκίας και των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου, είχε διατυπώσει τις αρχές μιας διευθέτησης της συριακής κρίσης. Οι αρχές αυτές περιλαμβάνουν κυρίως τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των μερών της σύγκρουσης. Όμως, η Ρωσία θεωρεί ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά για την αποχώρηση του Άσαντ ως προϋπόθεση ενώ οι άλλοι ζητήσαν από τότε την αναχώρησή του και εργάστηκαν μέσω των πληρεξούσιους τους των SLA, ΑΕ Αλ Νούσρα, Αλ Κάιντα & Co για την επίτευξη αυτού του στόχου. 

Μετά από τις ισραηλινές επιδρομές στη Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε στο τηλέφωνο τη Δευτέρα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο κ. Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση στην περιοχή και γύρω από τη Συρία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν. 

Τώρα, αν κάποιος πιστεύει ότι η αλήθεια έρχεται από το στόμα του Τζον Κέρι και του Benjamin Netanyahu, θα πρέπει, για να χρησιμοποιήσω την έκφραση του Pepe Escobar, να πάει πίσω στο νηπιαγωγείο και αυτό ισχύει και για έναν πρώην KGB, εκτός εάν η Ρωσία έλαβε ανταλλάγματα για τη χαλάρωση της θέσης του για τη Συρία και πιο συγκεκριμένα σχετικά με τη κυβέρνηση του Μπασάρ αλ  Άσαντ.

Η συνάντηση στα τέλη Μαΐου μιας διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία που επιδοκιμάστηκε από τις μεγάλες δυνάμεις και τον Ban Ki Moon θα μας το πει. Αυτό το είδος συνεδρίων, όπως ήταν η περίπτωση για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, καταλήγουν σπάνια  και βοηθούν την κατάσταση να βουρκώσει ή χειρότερα να εκφυλιστεί υπέρ των αμερικανο-σιωνιστών τους οποίους η Μόσχα δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει.

Ο πραγματικός αμερικανο- σιωνιστικός κόσμος  επιβιώνει χάρη στην εξαπάτηση, το ψέμα, τη διαφθορά χορηγώντας στον εαυτό του «δικαίωμα» να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών κάνοντας εδώ και δεκαετίες «ατελείωτους πόλεμους» ενάντια σε όλες τις χώρες που θεωρούνται απειλή για την παγκόσμια ηγεμονία τους και αυτό θα μπορούσε αύριο να περιλαμβάνει και τη Ρωσία Στη πραγματικότητα περιλαμβάνει ήδη τη Ρωσία. 

Ενημέρωση 08/05/2013 21:21

Όπως το προβλέψαμε,  σύμφωνα με τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου AFP της 08/05/2013 21:12 :

«Ο ΟΗΕ απέσυρε σήμερα  παρατηρητές από μια θέση των Υψωμάτων του Γκολάν, ουδέτερη ζώνη μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, όπου τέσσερις κυανόκρανοι είχαν απαχθεί  χθες από τους Συριανούς αντάρτες της Συρίας», σύμφωνα με εκπρόσωπο του Planète non-violence
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ