2013-05-11 14:13:03
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Μόνο... 200 θέσεις από την απασχόληση 10.000 ανέργων στον τουρισμό!
Άμεση ήταν η αντίδραση του Επιμελητηρίου Ηλείας για την άνιση μεταχείριση που είχε η Δυτική Ελλάδα και κατ’ επέκταση ο Νομός μας στο θέμα της δημιουργίας 10.000 θέσεων εργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι η περιοχή μας είναι από τις πλέον τουριστικές και αποτελεί τον προορισμό χιλιάδων τουριστών συγκριτικά με άλλες Περιφέρειες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Νικολούτσος κάνει λόγο για αποκλεισμό επί της ουσίας από το σχετικό πρόγραμμα, ζητώντας την αναθεώρηση της κατανομής των θέσεων εργασίας, που για τη Δυτική Ελλάδα είναι μόλις 200 Ειδικότερα, ο κ. Νικολούτσος απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας Ιωάννη Βρούτση και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας τα εξής:

«Σύμφωνα με χθεσινή κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και του Υπουργείου Τουρισμού παρουσιάστηκε το πρόγραμμα: «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών», για 10.000 θέσεις εργασίας.


Με λύπη μας διαπιστώσαμε μετά από σχετική έρευνα ότι οι προβλεπόμενες θέσεις για τη Δυτική Ελλάδα είναι μόνο 200.

Σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε άμεσα την παραπάνω κατανομή, δεδομένου ότι η Δυτική Ελλάδα με πολύ σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Αρχαία Ολυμπία, το Κατάκολο, η Σκαφιδιά, το Κάστρο Κυλλήνης, η Καλογριά, η Πάτρα, το Μεσολόγγι κλπ., ουσιαστικά αποκλείεται από το παραπάνω πρόγραμμα και δεν στηρίζεται το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας που συμβάλλει καθοριστικά στην εθνική οικονομία».

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ... 70 Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ... 70 Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ