2013-05-11 11:25:42
Φωτογραφία για Έρωτας, ο απόλυτος ΕΡΩΤΑΣ!
Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για τον μπασκετικό Ολυμπιακό, που μας κάνει να χαμογελάμε και να ξεχειλίζουμε από υπερηφάνεια.

Οι σφυγμοί σιγά-σιγά επανέρχονται σε κανονικά επίπεδα. Η καρδιά μπαίνει κι αυτή στη θέση της. Η τρέλα μας, όμως, δεν φεύγει ποτέ. Και περιμένουμε πώς και πώς τον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κάτι της χρωστάμε από το μακρινό 1995. Οι "ξερόλες" δεν σταμάτησαν να μας "βομβαρδίζουν" για το φαβορί ΤΣΣΚΑ, που θα πάρει (και καλά) εκδίκηση για τον περυσινό χαμένο τελικό στην Κωνσταντινούπολη. Μέχρι και άρθρα ότι ο Ολυμπιακός έχει χάσει πριν καν αγωνιστεί, "ανέβασαν" ορισμένοι μία ημέρα πριν από τον αγώνα.

Πολύ καλή η ομάδα της Μόσχας, αλλά κάποια πράγματα δεν "αγοράζονται" ούτε με όλα τα ρούβλια του κόσμου. Ο Ολυμπιακός την ταπείνωσε ξανά. Την ξεφτίλισε. Την ξεβράκωσε. Τέτοιο ξεβράκωμα σε ημιτελικό ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τον (και καλά) Δαυίδ να συντρίβει τον (επίσης και καλά) Γολιάθ, δεν θυμάμαι άλλη φορά. Και προς τιμήν τους, οι άνθρωποι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από τους παίκτες μέχρι τους προπονητές και τους παράγοντες, υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Μπράβο τους.


Υπάρχει απόλυτο μπάσκετ; Δεν ξέρω. Απόψε, το αγγίξαμε. Αυτό που ξέρω, είναι πως αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού τα τελευταία δύο χρόνια είναι παράδειγμα μαχητικότητας, αυταπάρνησης, ανδριοσύνης, πάθους, καρδιάς, ψυχής... Και πολλά άλλα ακόμα. Αυτά τα παιδιά καταθέτουν την ψυχή τους είτε χάνουν είτε κερδίζουν. Και στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έκαναν ένα τέλειο παιχνίδι. Σίγουρα, το καλύτερο της φετινής σεζόν, κρατώντας την ποιοτική ρωσική ομάδα στους 52 πόντους. Νίκη με 17 πόντους διαφορά, η οποία έφτασε ακόμα και τους 21!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε το δίπλωμα προπονητικής του Έτορε Μεσίνα. Φοράω παντελόνια και το γράφω. Δεν περίμενα ότι θα δέσει κόμπο τον Ιταλό με τόσο επιβλητικό τρόπο. Ο Έλληνας προπονητής προετοίμασε ψυχολογικά και αγωνιστικά έξοχα την ομάδα, που έπαιξε μπάσκετ κορυφαίου επιπέδου σε άμυνα και επίθεση. Του βγάζω το καπέλο. Ιδιαίτερα στην άμυνα, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το καλύτερο φετινό του ματς. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης ήταν προετοιμασμένος για όλα μέσα στο παιχνίδι και επικράτησε ολοκληρωτικά της ΤΣΣΚΑ από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου και μετά. Ο Μπαρτζώκας έκανε υποδειγματική διαχείριση υλικού και του αξίζει το μερίδιο της επιτυχίας που του αναλογεί. Και ο κόουτς ετοιμάζεται να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος Έλληνας προπονητής που θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα.

Από την περίφημη φροντ-λάιν της ΤΣΣΚΑ, ο Κρστιτς πέτυχε 2 πόντους, ο Κάουν 7 και ο Χριάπα 11. Ο Ολυμπιακός νίκησε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (41 έναντι 29). Είχε με θετική παρουσία τους δέκα από τους έντεκα παίκτες που αγωνίστηκαν, πλην του Πάουελ. Η πειραϊκή ομάδα έπαιξε άμυνα για σεμινάριο. Δεν άφησε μπάλα χωρίς διεκδίκηση. Το φαβορί, όπως το βάφτισαν πολλοί, σκόραρε μόνο με οκτώ βολές στην τρίτη περίοδο. Ο Μίλος θα μπορούσε άνετα να βοηθήσει στην περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012. Με τα "τούβλα" που έριξε... Τόσα έργα γίνονταν στην αγγλική πρωτεύουσα τα προηγούμενα χρόνια. Όσο για τον Παπαλουκά, δεν θέλω να γράψω κάτι και να γίνω κακός. Δεν αμφισβητώ ότι είναι Ολυμπιακός, αλλά Δεν θα σταθώ σε επιμέρους κομμάτια του αγώνα. Όλοι όσοι τον παρακολούθησαν, διαπίστωσαν ποια ήταν η καλύτερη ομάδα. Επαναλαμβάνω: όταν ο ίδιος ο αντίπαλος σε αναγνωρίζει, τα λόγια είναι περιττά. Αυτό είναι το μεγαλείο και το νόημα του αθλητισμού. Στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν "Τανατζήδες", ούτε "Τράκηδες". Στην Ευρώπη, ξέρουν να αναγνωρίζουν το νικητή. Και η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Πάντως, η ΤΣΣΚΑ δεν χρειαζόταν τέτοιο "σπρώξιμο". Πολύ βολή ρε παιδάκι μου. Α, τα χαιρετίσματά μου σε όσους απόψε ήταν ΤΣΣΚΑ Μόσχας και "φανατικοί" με τον Τεόντοσιτς. Ναι, αυτόν που έβριζαν επί μία τετραετία, όταν ο Σέρβος φορούσε ερυθρόλευκα.

Δεν θα σας κουράσω άλλο... Είναι νύχτα γιορτής, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα παιχνίδι για το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ναι, ο Πρωταθλητής Ευρώπης, μετά το Έπος της Κωνσταντινούπολης, θα υπερασπιστεί το στέμμα του στον τελικό. Έχει την ευκαιρία να γράψει ξανά ιστορία.

Αυτή η ομάδα είναι μία οικογένεια. Παράδειγμα προς μίμηση.

Αυτή η ομάδα δεν σταματάει να μάχεται και να παλεύει.

Αυτή η ομάδα είναι το χαμόγελό μας.

Αυτή η ομάδα είναι η υπερηφάνειά μας.

Αυτή η ομάδα μάς δίνει δύναμη σε δύσκολη εποχή. Αποτελεί πηγή αισιοδοξίας. Όποιος δουλεύει και προσπαθεί, ανταμείβεται.

Αυτή η ομάδα είναι έρωτας, ο απόλυτος ΕΡΩΤΑΣ.

Και αν δεν γίνει αυτό στον τελικό, που πιστεύω ότι θα γίνει, πάντα άρρωστοι με τον Ολυμπιακό.

ΥΓ: Έβαλα φωτογραφία μόνο με τον Κάιλ Χάινς. Δεν θέλω να αδικήσω την προσπάθεια των υπόλοιπων παικτών, ή του προπονητικού επιτελείου. Απλά, ρε μάγκα Κάιλ, πόσο παλικάρι είσαι; Πόσο γεννημένος για να φορέσεις την ερυθρόλευκη φανέλα είσαι ρε παικταρά; Ρε μάγκα Κάιλ, υποκλίνομαι. Δεν είναι οι 13 πόντοι. Δεν θυμάμαι παιχνίδι, είτε τελικό Ευρωλίγκας είτε αγώνα Πρωταθλήματος με την Καβάλα, που δεν κατέθεσες ό,τι είχες και δεν είχες μέσα στο παρκέ. Δέκα ριμπάουντ, αμυντικά, επιθετικά και με βουτιές αυτοθυσίας, απέναντι σε θεριά. Δύο κρίσιμα κλεψίματα. Άμυνα που συγκλόνισε πάνω σε Κρστιτς, Κάουν, Χριάπα... Σε παίκτες, που είναι είκοσι πόντους ψηλότεροι. Κάιλ, ο κόσμος του Ολυμπιακού σε υπεραγαπάει γιατί είσαι ΨΥΧΑΡΑ. Γιατί στο πρόσωπό σου βλέπει την ιδέα που αντιπροσωπεύει τα ιδανικά του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της χώρας. Γιατί εκφράζεις κάθε Ολυμπιακό μέσα στο παρκέ. Κάιλ, είσαι Ολυμπιακός. Κάιλ, είσαι αδερφός μας.

πηγή: redplanet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ