2013-05-11 10:09:04
Φωτογραφία για Νέα τραγωδία - Νεκρός 47χρονος αγρότης στο Ρέθυμνο
Μία νέα τραγωδία συγκλονίζει από χθες το βράδυ την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά και της Κρήτης. Λίγο μετά τις 8 στο Βελονάδο Ρεθύμνου, ένας 47χρονος αγρότης βρήκε τραγικό θάνατο όταν το τρακτέρ στο οποίο επέβαινε ξέφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να τον καταπλακώσει. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν 3 πυροσβεστικά οχήματα με 8 άνδρες προκειμένου να τον απεγκλωβίσουν αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο όμως τον παρέλαβε νεκρό, μιας και ο θάνατος ήταν ακαριαίος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Το φαινόμενο αυτό έχει αρχίσει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο νησί, καθώς αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος αγρότη από ανατροπή τρακτέρ μέσα σε λίγες μόλις ημέρες και ο τρίτος από την αρχή του έτους, με τις οικογένειες τους να βυθίζονται στο πένθος. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η τραγωδία στο Βενεράτο Ηρακλείου, όταν ένας 42χρονος πατέρας βρήκε τραγικό θάνατο στη προσπάθεια του να σώσει τον 12χρονο γιο του που είχε ανέβει πάνω στο τρακτέρ το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι τους.


Νέοι άνθρωποι

Και οι τρεις περιπτώσεις είναι άνθρωποι νεαρής ηλικίας, όπως η περίπτωση 42χρονου πατέρα στο Βενεράτο αλλά και του 32χρονου από τα Πάρτιρα του δήμου Μινώα Πεδιάδος που βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών στο χωράφι του τον περασμένο Μάρτιο. Το τρακτέρ που οδηγούσε ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και τον καταπλάκωσε, με τον 32χρονο να ανασύρεται νεκρός από τα σίδερα του γεωργικού οχήματος σκορπώντας θλίψη στη τοπική κοινωνία του χωριού.

Βαριά τραυματισμένοι

Αρκετές όμως είναι και οι περιπτώσεις αγροτών που τραυματίζονται βαριά όταν το τρακτέρ που οδηγούν ανατρέπεται και τους καταπλακώνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τραυματισμός ενός 36χρονου άνδρα από το Ζαρό που τον περασμένο Φεβρουάριο έζησε τη δική του περιπέτεια, όταν το τρακτέρ που οδηγούσε ανετράπη με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει και να τον τραυματίσει βαριά στα πόδια. Τραυματισμένος όμως ανασύρθηκε και ένας 60χρονος στον Άγιο Φανούριο στο χωριό Πέρι κοντά στις Μοίρες πριν από τρεις ημέρες. Το τρακτέρ του 60χρονου αγρότη ανατράπηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει. Για καλή του τύχη περίοικοι βοήθησαν τον 60χρονο να απεκλωβιστεί ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.
prismanews Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ