2013-05-11 09:01:03
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη για τον καινούργιο πεζόδρομο της Καλαμαριάς
Την Δευτέρα 13/05/2013 θα περάσουν από τον καινούργιο πεζόδρομο της Καλαμαριάς, η Δημοτική Αστυνομία παρουσία εισαγγελέα ώστε να απαγορεύσουν στα καταστήματα τα τραπεζοκαθήσματα τα οποία τόσα χρόνια βγάζουν νόμιμα και με άδεια από τον Δήμο, επί της οδού Μεταμορφώσεως. Όπως έχουν ενημερωθεί τα καταστήματα, αυτό είναι απόφαση του Ε.Σ.Π.Α. το οποίο ζήτησε αυτό το μέτρο ώστε να χρηματοδοτήσει σε ποσοστό 100% τη δημιουργία και την ανάπλαση του πεζόδρομου Καλαμαριάς. Αλλιώς θα έπρεπε ο Δήμος να συνεισφέρει το 30% της δαπάνης του έργου.

Βέβαια η απόφαση αυτή ισχύει μόνο για την οδό Μεταμωρφώσεως και όχι για την οδό Κομνηνών στην οποία επίσεις γίνονται έργα ανάπλασης του πεζόδρομου και εκεί θα έχουν το δικαίωμα τα καταστήματα να βγάζουν νόμιμα τραπεζοκαθήσματα. Βέβαια τα 2/3 των μελών του εμπορικού συλόγου Καλαμαριάς έχουν μαγαζιά στον πεζόδρομο της Κομνηνών και μετά το τέλος του έργου και επιδή τώρα ξεκίνησαν οι εργασίες εκεί είχαν ζητήσει από το Δημοτικό συμβούλειο να απαγορευτούν τα καθίσματα στην οδό Μεταμορφώσεως ώστε να μην χάσουν αυτοί τους πελάτες τους. Από ότι φένεται κάτι τέτοιο πρέπει να πέρασε κιόλας.


Όσο για την εξέδρες που δημιουργήθηκαν για να μπουν καθίσματα, υπάρχει επίσης απόφαση του Ε.Σ.Π.Α. να μην χρησιμοποιηθούν μέχρι το 2015.

Εδώ όμως μπαίνουν λογικά κάποια ερωτήματα

α) Γιατί μόνο στη Μεταμορφώσεως και όχι και στον παλιό πεζόδρομο; Με τα ίδια λεφτά δεν γίνεται και η ανάπλαση εκεί;

β) Τι κερδίζει το Ε.Σ.Π.Α. με το να μην χρησιμοποιούνται οι εξέδρες;

γ) Έργο πνοής για τον Δήμο και τις επιχειρήσεις έλεγαν κάποτε. Χώρις δρόμο, άρα με μειωμένη πρόσβαση, χωρίς τραπέζια για να πιεί ο κόσμος ένα καφέ και με μικρότερο πεζοδρόμιο από αυτό που υπήρχε ποιος κερδίζει από αυτό το εργό; Τα μαγαζιά, ο κόσμος ή ο Δήμος;

δ) Γιατί πριν ξεκινήσει το έργο δεν ειπώθηκαν αυτοί οι όροι και έγιναν γνωστοί μόνο αφότου τελείωσε το έργο;

ε) Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από αυτη την απόφαση και ποιοι βγήκαν κερδισμένοι από το έργο γενικά; Μήπως μόνο αυτοί που πήραν τις "μίζες" και φροντίσαν μόνο για τα μαγαζιά τους και τα συμφέροντά τους;

Αλλά ντροπή, τι λέω; ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΕ τέτοια πράγματα στην Ελλάδα. Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ