2013-05-10 21:28:57
Φωτογραφία για Αντιναύαρχος Αποστολάκης ΠΝ: «Το προσωπικό πολλαπλασιαστής ισχύος»
Δαμανάκη: «Τα κουστούμια και οι στολές πρέπει να συνεργαστούν»

Στην Αθήνα βρέθηκαν για δύο ημέρες οι Αρχηγοί των Πολεμικών Ναυτικών από 26 χώρες της Ευρώπης προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύνοδο «CHIEFS OF EUROPEAN NAVIES – CHENS 13» που διοργανώθηκε εδώ από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Στη σύνοδο αυτή, στην οποία προήδρευσε ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης ΠΝ, οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του συζήτησαν προτάσεις και αναζήτησαν λύσεις σε πολύ σημαντικά προβλήματα που τους απασχολούν την παρούσα χρονική συγκυρία, όπως η προσέλκυση νέων στο χώρο τους και η βελτίωση των συνθηκών για τους υπηρετούντες σε αυτά, καθώς επίσης και θέματα ναυτικής ασφάλειας, όπως ο όρος «ασφάλεια» έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας κάτω από την απειλή της πειρατείας, της παρανόμου μεταναστεύσεως, του λαθρεμπορίου και άλλων τέτοιων απειλών και των ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα Πολεμικά Ναυτικά στην αντιμετώπισή τους.


Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Α/ΓΕΝ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων «στην ποιότητα του προσωπικού μας» σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να καταστήσουμε το προσωπικό μας πολλαπλασιαστή δύναμης», ενώ η προσκληθείσα Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ναυτιλίας και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, αναφέρθηκε με έμφαση «στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των κουστουμιών και των στολών», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην ανάγκη συνεργασίας πολιτικού και πολεμικού ναυτικού, για την αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών που προαναφέρθηκαν. Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι το Σεπτέμβριο πρόκειται να διοργανωθεί από την ΕΕ σύνοδος κορυφής των ηγετών της με τους υπουργούς Αμύνης ειδικά για το θέμα αυτής της συνεργασίας των δύο πλευρών σε μία Ευρώπη περικοπών και κρίσεως.

Στο πλαίσιο της συνόδου ο Έλληνας Αρχηγός είχε ολιγόλεπτη εθιμοτυπικού χαρακτήρος συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ναύαρχο Emin Murat Bilgel.

Στη σύνοδο, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 1992 με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα ναυτικής στρατηγικής, συμμετείχαν 26 Αρχηγοί Πολεμικών Ναυτικών χωρών της Ευρώπης, καθώς και τέσσερις παρατηρητές από Διεθνείς Οργανισμούς. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι πρακτικές για τη διαχείριση και αξιοποίηση του προσωπικού, οι απαιτήσεις – διαδικασίες που αφορούν στην ανάληψη ανθρωπιστικών επιχειρήσεων και ο τρόπος προβολής των δυνατοτήτων των Ευρωπαϊκών Ναυτικών στα Ευρωπαϊκά/Διεθνή κέντρα λήψεως αποφάσεων και στην κοινή γνώμη κ.λπ.

Λ.Σ.Μ.

http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/588609/Antinavarchos-Apostolakis-PN-%C2%ABTo-prosopiko-pollaplasiastis-ischyos%C2%BB.aspx 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ