2013-05-10 21:12:58
Φωτογραφία για ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΟ... ΦΑΒΟΡΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΤΕΛΙΚΟ! ΤΣΣΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 52-69
Ο Ολυμπιακός παίζοντας σαν πρωταθλητής Ευρώπης κατατρόπωσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έκλεισε τα στόματα των Ρώσων περί... εκδίκησης και με 52-69 έκλεισε θέση για τον τελικό της Κυριακής!

Πολλοί έλεγαν πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι φαβορί... Πως έχει μεγαλύτερο κίνητρο, καλύτερους παίκτες, πιο ογκώδη κορμιά, μεγαλύτερο πορτοφόλι, ακόμη και το «σπρώξιμο» της διαιτησίας και και και… Ε, και; Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης και το απέδειξε για άλλη μια φορά και μάλιστα με τον πιο επιβλητικό τρόπο που θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του. Κατατρόπωσε το... φαβορί των «ειδικών», έκλεισε τα στόματα των Ρώσων που... διψούσαν και "φώναζαν" για εκδίκηση και έκλεισε θέση στον τελικό, όπου το βράδυ της Κυριακής (22:00) θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης.

Με όπλο την παθιασμένη και εξαιρετικά διαβασμένη άμυνά της, αλλά και τις ώριμες επιλογές στην επίθεση, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε τον απόλυτο έλεγχο από τα τέλη της πρώτης περιόδου και δεν τον έχασε ποτέ. Κόντρα στο συνδυασμό ψυχής, ενέργειας και καθαρού μυαλού των πρωταθλητών Ευρώπης, η ΤΣΣΚΑ παρουσιάστηκε αρχικά υπεροπτική, στη συνέχεια αγχωμένη και γενικά κατώτερη των περιστάσεων.


Ιδανικός ηγέτης ο Βασίλης Σπανούλης, λεοντόκαρδος ο Χάινς που τα έβαλε με τα θηρία και τα νίκησε, εξαιρετικοί Άντιτς, Λο, Παπανικολάου και Σερμαντίνι, αλλά και όλοι όσοι αγωνίστηκαν δεν υστέρησαν πουθενά Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στον ημιτελικό και παίζοντας σαν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ και προηγήθηκε με 10-12, με τον Σπανούλη να ελέγχει το ρυθμό και τους Πρίντεζη και Λο να κάνουν σπουδαία δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Η ΤΣΣΚΑ τα... περίμενε όλα από τον Ουίμς ο οποίος είχε 8 πόντους μέχρι το 6' κι έτσι πέρασε μπροστά με 3 πόντους. Το... κακό νέο από το πρώτο πεντάλεπτο ήταν τα 2 φάουλ του Παπανικολάου, το καλό η... αστοχία της ΤΣΣΚΑ στις βολές. Ο Ολυμπιακός απάντησε με επί μέρους 0-9 στην ΤΣΣΚΑ και στο 9' πέρασε μπροστά με 4 πόντους. Η είσοδος του Χάινς βελτίωσε την άμυνα, ενώ στην επίθεση υπήρχε πλουραλισμός. Ο Σλούκας μάλιστα με τρίποντο στο τέλος της πρώτης περιόδου έγραψε το 17-24.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν και στο πρώτο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου να απορυθμίζουν την ΤΣΣΚΑ και δεν την άφηναν να βρει διαδρόμους μέσα στη ρακέτα τους, ο Σπανούλης οργάνωνε με... μαεστρία και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στο 25-38 (15'.25''). Οι ερυθρόλευκοι δεν σκόραραν στα τελευταία 2'.35'' του ημιχρόνου, αλλά η καλή τους άμυνα δεν επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να «ρίξει» την διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (28-40, 20').

Ο πρωταθλητής Ευρώπης ξεκίνησε... «φουριόζος» το δεύτερο ημίχρονο και με τρίποντη «βόμβα» του Παπανικολάου προηγήθηκε με 28-45 (23'). Η ΤΣΣΚΑ στη συνέχεια κατάφερε να περιορίσει τους διαδρόμους προς το καλάθι της, αλλά και πάλι η ενέργεια που έβγαζαν οι ερυθρόλευκοι στην άμυνα ήταν αρκετή ώστε η διαφορά να παραμείνει σε διψήφιο νούμερο. Αντιτς και Χάινς ανέλαβαν... δράση στο τελευταίο δίλεπτο και ο Ολυμπιακός έκλεισε την περίοδο στο +17 (36-53).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυριαρχεί και στην τελευταία περίοδο μην αφήνοντας την ΤΣΣΚΑ να τον απειλήσει. Στο 32' ο Περπέρογλου άνοιξε την... ψαλίδα που χώριζε τις ομάδες στους 21 πόντους (36-57) ενώ στη συνέχεια οι πρωταθλητές Ευρώπης διαχειρίστηκαν σχεδόν άριστα το παιχνίδι και πήραν τη νίκη με 52-69.

Δεκάλεπτα: 17-24, 28-40, 52-69.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 5, Μίτσοφ 3, Τζάκσον 7, Κρστιτς 2, Γουίμς 13, Έρτσεγκ 2, Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 7, Χριάπα 11, Παπαλουκάς.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 6, Άντιτς 13, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 5, Σλούκας 5, Πάουελ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ