2013-05-10 20:06:12
Φωτογραφία για Yπόθεση Σ.Ο.Ψ.Υ.: Υποκρισία – Σπέκουλα – Επικοινωνιακά Παιχνίδια
Τώρα που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός των ουρλιαχτών, ας κάνουμε μια πολιτική προσέγγιση, το ποιος δημιούργησε το θέμα και ποιος προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί.

Θα επισημάνουμε στους αναγνώστες μερικές λεπτομέρειες:

1. Ο Νομοθέτης για κάποιους λόγους (δεν είναι της στιγμής να το αναλύσουμε) ζητάει ενισχυμένη πλειοψηφία σε ορισμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

α) Πλειοψηφία επί του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (περίπτωση ΣΟΨΥ κ.α.).

β) Ακόμη και πλειοψηφία των 2/3 των Συμβούλων (Συνήγορος του Δημότη κ.α.).

2. Όταν άρχισε η συνεδρίαση στις 19/4/2013 ήσαν παρόντες ΟΛΟΙ οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής (φαίνεται από τα πρακτικά).

Όσοι έχουν παρακολουθήσει συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων θα έχουνε προσέξει ότι οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής κάθονται, δίκην λόχου, έως το τέλος της συνεδριάσεως (ούτε για προσωπική ανάγκη δεν πάνε αν δεν πάρουν άδεια από τον Δήμαρχο).


3. Το θέμα του Σ.Ο.Ψ.Υ. συζητήθηκε σχετικά νωρίς, ήταν από τα πρώτα της ημερήσιας διάταξης.

4. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορούσε χρήματα μεγάλου ποσού, ΔΕΝ παραστάθηκε ο εκπρόσωπος του Σ.Ο.Ψ.Υ. για διευκρινήσεις κ.λπ. Σημειώστε ότι ο Σ.Ο.Ψ.Υ. δεν είναι σύλλογος αλλά μη κυβερνητικός οργανισμός (Μ.Κ.Ο.). Διαφορετικό καθεστώς διέπει τους συλλόγους και διαφορετικό τις Μ.Κ.Ο.

5. Παρ’ όλες τις εκκλήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεν παρεδόθη, έστω και πριν από την συνεδρίαση, κανένα συνοδευτικό έγγραφο όπως ανέφερε η εισήγηση.

6. Η εισήγηση και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις ενώ έπρεπε να γίνουν από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών έγιναν από τον Αντιδήμαρχο Έργων;;;

7. Τα θέματα που αφορούσαν το Σ.Ο.Ψ.Υ. όσες φορές συζητήθηκαν στο παρελθόν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τακτικά ή έκτακτα ΟΥΔΕΠΟΤΕ εξεδόθη ομόφωνη απόφαση. (ΠΡΟΣΟΧΗ). Είναι λογικό, γιατί κάποιες παρατάξεις έχουν μια διαφορετική πολιτική προσέγγιση.

Στη συζήτηση και στις ερωτήσεις ο εισηγητής παρουσιάστηκε ανέτοιμος, μη γνωρίζοντας πράξεις και ενέργειες και δημιούργησε πολλές απορίες.

Όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, απουσιάζοντος πλέον του 1/3 των Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, ήτο ορατό ότι δεν συγκεντρωνόταν ο αριθμός των 25 (εικοσιπέντε) ψήφων που χρειαζόταν.

Και αντί ο Πρόεδρος κ. Μπουδούλης (μιλάμε για τον Πρόεδρο που δίχως αιδώ και αισχύνη έχει εμέση τη δουλοπρέπεια του εντός του Δημοτικού Συμβουλίου δηλώνοντας «εγώ κάνω ότι πει ο Δήμαρχος» - είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά -) να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που του προσφέρει ο κανονισμός π.χ. προσωρινή διακοπή, προχώρησε σε ψηφοφορία.

Το πρώτο σκηνικό στήθηκε

Παρενθετικά, διατρέχοντας το θέμα των ΑΜΕΑ από το παρελθόν, είναι διαπιστωμένο πλέον ότι ο «καιάδας» έχει εκλείψει στην σημερινή εποχή. Ο χριστιανισμός, ο διαφωτισμός, ο ουμανισμός και στην πράξη τα σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κόμματα στην αρχή και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα έχουνε ευαισθητοποιήσει την σύγχρονη κοινωνία και η προσέγγιση στα προβλήματα των ΑΜΕΑ γίνεται πλέον με αγάπη, σεβασμό, ενδιαφέρον από τον πεπαιδευμένο άνθρωπο.

Δεύτερο σκηνικό

Υπάρχουν όμως και κάποιοι επιβήτορες του ανθρωπίνου πόνου που τον χρησιμοποιούν για εκμετάλλευση και προσωπικά παιχνίδια.

Κλασική περίπτωση η κ. Αγγέλα Τριανταφύλλου. Πολιτικοποιημένη, χρόνια στις διαδικασίες ενός κόμματος και υποψήφιος βουλευτής του, έχει γνώση και κρίση να γνωρίζει γιατί δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιατί δεν ήσαν παρόντες οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής.

Η κ. Α. Τριανταφύλλου έχει υποχρέωση απέναντι στο Δήμαρχο.

Έχετε ακούσει την έκφραση: «Αργόμισθος του Ελληνικού Δημοσίου»;

Προσωποποίηση είναι η κ. Α. Τριανταφύλλου. Επί ΠΕΝΤΕΜΙΣΗ (5,5) χρόνια η κ. Τριανταφύλλου δεν πατάει ούτε ένα λεπτό στο Δήμο από τον οποίο αμείβεται. Είναι αφανής Δημοτικός Υπάλληλος γραμμένη μόνο στη μισθοδοσία για να ασκεί προσωπική και κοινωνική πολιτική με τα χρήματα του Πατραϊκού Λαού.

Αποκαλύφθηκε από τον κ. Μακρή (τον οποίο μάλιστα θα αποκαλέσει ανερυθρίαστα σε έγγραφό της «εχθρό του ΣΟΨΥ»).

Ο «αυστηρός» Δήμαρχος (επιβάλλει σε καταστηματάρχες πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για παραβίαση πέντε πόντων) δεν πράττει το καθήκον του. Δεν την καλεί για έλεγχο έτσι η κ. Αγγέλα θα υποβάλλει κανονικά τα χαρτιά της για σύνταξη (σύμφωνα με τον Δημοσιο - Υπαλληλικό Κώδικα δεν μπορείς να πάρεις σύνταξη αν υφίσταται πειθαρχικός έλεγχος).

Η υποχρέωση είναι μεγάλη και πρέπει να εξοφληθεί.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία στα θέματα ΑΜΕΑ αντί να καταγγείλει τους απόντες Δημοτικούς Συμβούλους καταγγέλλει «κακούς» ανθρώπους που έδωσαν αρνητική ψήφο. Αρνητική ψήφο που είχαν δώσει και στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ, για πολιτικούς λόγους και λόγους συνείδησης.

Μάλιστα δίκην κουκουλοφόρου χωρίς κουκούλα (δεν χρειάζεται στην σύγχρονη γερμανική κατοχή) περιφέρεται «ανά τας οδούς και τας ρύμας» (κανάλια – εφημερίδες κ.λπ.) δείχνοντας, ονοματίζοντας τους «κακούς» ανθρώπους, εχθρούς του Σ.Ο.Ψ.Υ. Ποιους; Τους τέσσερεις που ενήργησαν σύμφωνα με τις πεποιθήσεις και τη συνείδησή τους, και εψήφισαν ότι εψήφιζαν και στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ, μεταξύ των οποίων τρεις αρχηγούς δημοτικών παρατάξεων. Μάλιστα ζητάει και τις παραιτήσεις των δηλαδή των εκπροσώπων του 40% του Πατραϊκού Λαού (Αλήθεια από πού αντλεί αυτό το δικαίωμα;).

Στη συνέχεια στήνει σκηνικό (κινητοποίηση) έμπροσθεν του Δημοτικού Μεγάλου. Ο κ. Δήμαρχος ως σύγχρονος «πατερούλης» μαζί με τον Πρόεδρο («ότι πει ο Δήμαρχος») τους αγκαλιάζει και τους λέει ότι θα λύσει το θέμα άμεσα.

Τρίτο σκηνικό

Συγκαλείτε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο από τον πρόεδρο («ότι πει ο Δήμαρχος») για τις 24/4/2013 με την ίδια εισήγηση και πάλι ΧΩΡΙΣ τα συνοδευτικά έγγραφα. Ο «ότι πει ο Δήμαρχος» δεν αφήνει, ως ορίζει ο κανονισμός, να γίνει συζήτηση για το κατεπείγον του θέματος, ενώ ο εισηγητής δεν αρθρώνει λέξη για το «κατεπείγον». Γίνεται αμέσως ψηφοφορία με εντολή του «ότι πει ο Δήμαρχος».

Φυσικά στην πορεία της συζήτησης θα αποκαλυφθεί ότι καταληκτική ημερομηνία για το θέμα είναι η 31/12/2013. Άρα τίποτα «κατεπείγον» δεν υπάρχει.

«Κατεπείγον» ήταν η ανάγκη δημιουργίας εντυπώσεων και τα επικοινωνιακά παιχνίδια πάνω στον ανθρώπινο πόνο.

Έχοντας αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις Δημοτικές Εκλογές (ένας χρόνος περίπου) η ανυπαρξία του Δημάρχου, η δυσοσμία και η βρώμα της πόλης, αντίστοιχη με τη φασιστική νοοτροπία (εν μία νυκτί καρατόμηση δεκαεπτά διευθυντών) και την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων (π.χ. ενοικίαση πλαζ), η ανικανότητα υποδείξεως λύσεων σε ευαίσθητα θέματα (σκουπίδια) μαζί με τις πλασματικές υποσχέσεις (ξερόλακκα), ο νεποτισμός (διορισμός συγγενών και φίλων) με την ευνοιοκρατία, η αδιαφορία στην ανθρώπινη ανάγκη, δεν συγκαλύπτονται από στημένα επικοινωνιακά παιχνίδια για τους ΑΜΕΑ. Και τα οποία γυρίζουν μπούμερανκ όταν αποκαλύπτονται. Εξάλλου, ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο εμπαιγμός στο θέμα τον ινσουλοεξαρτημένων.

Έμπειρος ηλικιωμένος Αυτοδιοικητικός παράγοντας μου έλεγε: «Απαλλαγείτε από τις ενοχές για την ανάδειξη του κ. Δημαρά ως Δημάρχου. Η αντιπολίτευση δεν έχει κανένα νόημα πλέον. Όλη η Πάτρα έχει καταλάβει ότι πρόκειται για ψευδόμενο πολιτικό απατεώνα. Συγκεντρωθείτε, συζητείστε για μια νέα καλή Δημοτική Αρχή που θα επουλώσει τις πληγές από την λαίλαπα Δημαρά και θα δώσει προοπτική στην πόλη». Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να ξεκινήσουμε.

Υ.Γ.

Θα επανέλθουμε με επόμενο άρθρο για τα όσα ωραία ακούστηκαν στην «κατεπείγουσα» συζήτηση του θέματος. Θολές διαδικασίες που δημιουργούν απορίες που φθάνουν μέχρι υποψίες, απόκρυψη εγγράφων του Υπουργείου, ύπαρξη ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ και άλλα ενδιαφέροντα που ακούστηκαν. Ευτυχώς ήσαν παρόντες πολλοί γονείς από το Σ.Ο.Ψ.Υ.

Παναγιώτης Παπαγιαβής

Δημοτικός Σύμβουλος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ