2013-05-10 16:22:51
Φωτογραφία για Παγώνει το Μαξίμου το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Του Γιώργου Π. Τερζή

Δεν θα δοθεί, όπως είχε προαναγγελθεί, προς διαβούλευση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, μετά από παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου.

Μηπώς ενοχλείται ο Σούλτανος; -καθώς ορισμένες διαταξείς του νομοσχεδίου αφορούν τίς γενοκτονίες των Χριστιανών από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη και του Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Τάκη Μπαλτάκου το «νομοσχέδιο Ρουπακιώτη τίθεται σε περαιτέρω επεξεργασία προκειμένου να επανεξετασθούν διατάξεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ενστάσεις καταγράφονται τόσο στις αναφορές του νομοσχεδίου περί πολιτικής πάλης όσο και σε αυτές περί γενοκτονίας.

Δεν είναι τυχαία, λένε κυβερνητικές πηγές, η αντίδραση του ΚΚΕ σύμφωνα με το οποίο «το νομοσχέδιο στηρίζεται και ενσωματώνει αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στοχοποιούν και βάζουν περιορισμούς στην πολιτική δράση κομμάτων και κινημάτων που αντιπαλεύουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ».


Ωστόσο, πέραν αυτού ισχυρή τάση στο Μαξίμου αποτελεί η μη ηρωοποίηση της Χρυσής Αυγής. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη έχει ως κεντρική του στόχευση την μετωπική αντιπαράθεση με την οργάνωση του Ν. Μιχαλολιάκου, κάτι που εν τέλει μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα, εξυψώνοντας δηλαδή την Χ.Α. σε θέση διωκόμενου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ