2013-05-10 14:27:06
Φωτογραφία για Πώς οι καλεσμένοι σας θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους
Η φιλοξενία είναι μια από τις αρετές, που χαρακτηρίζει το λαό μας. Στα αρχαία χρόνια ήταν θεσμός, την θεωρούσαν ηθικό χρέος και ιερό κανόνα των θεών (Ξένιος Δίας).

Η παράδοση αυτή φαίνεται πως έχει διατηρηθεί στο πέρασμα των χρόνων. Πώς όμως θα κάνουμε τους καλεσμένους να νιώσουν σαν στο σπίτι τους; Σας παρουσιάζουμε ορισμένες συμβουλές για να το επιτύχετε.

Δικός τους χώρος

Εάν διαθέτετε ξενώνα αφήστε τους να τακτοποιηθούν εκεί και να νιώσουν άνετα. Εάν πάλι δεν έχετε, δώστε τους το παιδικό δωμάτιο και αφήστε τα παιδιά να κοιμηθούν είτε στο δωμάτιό σας ή κάποιον άλλο χώρο (π.χ. σαλόνι) που θα έχετε διαμορφώσει κατάλληλα. Έχοντας δικό τους δωμάτιο θα αναπτύξουν οικειότητα με το χώρο.

«Ξεναγήστε» τους

Ξεναγήστε στους καλεσμένους σας τα υπόλοιπα δωμάτια, για να νιώσουν πως έχουν πρόσβαση σε όλο το σπίτι. Στο μπάνιο για παράδειγμα, δείξτε τους πού μπορούν να βρουν πετσέτες ή άλλες προμήθειες, τις οποίες πιθανώς να χρειαστούν.


Εξηγήστε τους με τι δεν έχετε πρόβλημα

Πείτε στους καλεσμένους πως μπορούν να ανοίξουν άνετα το ψυγείο όποτε πεινάνε για να τσιμπήσουν. Δείξτε τους με αυτόν τον τρόπο πως δεν έχετε πρόβλημα να έχουν πρόσβαση και σε δικά σας πράγματα.

Καθαρίστε

Ίσως σας φανεί αυτονόητο, όμως οι καλεσμένοι, καλό θα ήταν να βρουν το σπίτι πεντακάθαρο και περιποιημένο όταν θα μπουν, για να έχουν θετική πρώτη άποψη.

Μείνετε ο εαυτός σας

Σε καμία περίπτωση μην αλλάξετε συνήθειες και συμπεριφορά για να φανείτε καλοί στους φιλοξενούμενούς σας. Όταν δείχνετε διαφορετικοί από το συνηθισμένο, είναι αναμενόμενο να τους προκαλέσετε άγχος και γενικά μια ελαφρώς άβολη κατάσταση.

Κατανοήστε τις συνήθειες τους

Προσπαθήστε να κάνετε μια μίξη, βρίσκοντας τη χρυσή τομή ανάμεσα στις συνήθειές σας και τις συνήθειες των καλεσμένων σας. Επιτρέψτε τους να κάνουν ότι θέλουν χωρίς όμως να ακυρώνουν τις δικές σας επιλογές.

Ανακαλύψτε τις προτιμήσεις τους

Ρωτήστε τους καλεσμένους σας, τι φαγητά και ποτά τους αρέσουν. Επίσης, φροντίστε να είστε προετοιμασμένοι για πιθανές αλλεργίες σε τρόφιμα. Αν θέλετε να κάνετε πολύ καλή εντύπωση, κάντε τους το γεύμα το πρώτο κιόλας βράδυ με το αγαπημένο τους φαγητό.

Δραστηριότητες

Βρείτε δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να απασχολήσετε τους καλεσμένους σας και ταυτόχρονα να περάσετε όμορφα. Από επιτραπέζια, μέχρι βόλτες σε κοντινά μέρη, μπορούν να προσφέρουν μοναδικές «παρεΐστικες» στιγμές. Ωστόσο μην το παρακάνετε, καθώς θα χρειάζονται και χρόνο για τους ίδιους.

Πολυτέλεια ξενοδοχείου

Εάν θέλετε να νιώσουν ξεχωριστά, φροντίστε να δώσετε στους καλεσμένους σας παντόφλες και μπουρνούζι για να χρησιμοποιήσουν για το διάστημα που θα μείνουν στο χώρο σας. Ετοιμάστε τους αντίστοιχα, το κρεβάτι στο οποίο θα κοιμηθούν ή διακοσμήστε το χώρο με ένα μπουκέτο λουλούδια.

Παιδιά και φιλοξενία

Σε περίπτωση που οι καλεσμένοι σας φέρουν μαζί τους παιδιά, ενημερωθείτε διακριτικά εάν θα πρέπει να προετοιμάσετε διαφορετικές κρεβατοκάμαρες ή αν βολεύονται σε μία. Εάν έχετε κι εσείς παιδιά και ευνοεί ο χώρος, πιθανώς να εξυπηρετήσει και η φιλοξενία τους στο παιδικό δωμάτιο.

flowmagazine.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ