2013-05-10 11:15:04
Φωτογραφία για Τεχνολογία αγάπη μου: λάθη που σε τρελαίνουν
από την Κατερίνα Πατούλια

Εσύ, εκείνος, το κινητό, το μέιλ, το Facebook και μια σειρά παρεξηγήσεις που συμβαίνουν με αφορμή την τεχνολογία 1.Οι φωτογραφίες του παρελθόντος

Παλαιότερα, τις φωτογραφίες με τον πρώην τις έβαζες σε κουτί και σε μεγάλα κέφια τις έκαιγες. Τώρα, βίντεο και φωτογραφίες με τον πρώην κάνουν σουλάτσα στο facebook, σε προφίλ φίλων, ταγκαρισμένα και μη, σε κινητά, σε mms, σε sms, σε viber κι όλο αλλάζουν οι ρυθμίσεις στα social media, κι όλο γίνονται μπερδέματα.

Οι δικές σου φωτογραφίες και οι δικές του: προφανώς, ούτε θέλεις αλλά ούτε και θέλει να κυκλοφορεί με άγκυρα στο πόδι (από το πλοίο του πρώην που στοιχειώνει). Προφανέστατα, αν έχετε μόλις χωρίσει ? είτε ο ένας, είτε ο άλλος- μπορείτε να εξαφανίσετε σιγά σιγά τις φωτογραφίες ή και όλες μαζί, έπειτα από τις αναγκαίες εξηγήσεις στον πρώην ή την πρώην για τη ζωή που συνεχίζεται.

Αν είχες την εξυπνάδα να επιτρέψεις στον πρώην να κρατήσει πονηρό υλικό με τα δυο σας, λούσου το! Θα σε δεις στο youporn και θα κλαις!

2. Τα Pin και τα Passwοrds:

Εδώ, υπάρχει μπόλικο νερό για να αραιώσουμε το κρασί. Κάποιοι μιλούν για προσωπικά δεδομένα, κάποιοι για εμπιστοσύνη που έχει ο ένας στον άλλο. Η αλήθεια είναι πως άπαξ και σου μπουν ψύλλοι στα αυτιά (εμείς οι γυναίκες το ονομάζουμε προαίσθημα τάχα μου τάχα μου), κάτι θα βρεις στο προφίλ, το κινητό και το μέιλ, γιατί σου έχουν δοθεί ερεθίσματα.

Αν πάλι, μιλάμε για ζήλεια μέχρι να γίνεις ο Χάλκ, το να του κλέβεις τους κωδικούς και να χακεύεις κάθε κίνησή του ( του τύπο: γιατί έκανες την Έφη την Μαστορούλα φίλη;) θα σε στείλει, εσένα στο τρελάδικο κι εκείνον την Μοδιστρούλα (μια φίλη που τον κυνήγησε)!

3.Οι πρώην

Να τους έχεις στο Facebook φίλους; Να μιλάτε στις γιορτές; Να μιλάτε γενικώς; Να πίνετε και κανένα καφεδάκι; Να κάνει κι ο αγαπημένος σας τα ίδια με τις δικές του πρώην (χωρίς να έχετε δικαίωμα να τις ξεμαλλιάσετε;)

Οι μεγαλύτερες παρεξηγήσεις σε ζευγάρια και οι πιο συχνοί χωρισμοί, έχουν να κάνουν με like σε φωτογραφίες πρώην, σχόλια, μηνύματα, τηλεφωνήματα.

Γενικά, καλό είναι από το ξεκίνημα κιόλας της σχέσης σας να ξεκαθαρίσετε πόσο μιλάτε με πρώην, αν πρέπει να μιλάτε και ποιά σχέση έχετε με το παρελθόν. Όχι να μιλήσετε για τη σχέση με τους πρώην αλλά πως συμπεριφέρεστε μαζί τους από το χωρισμό και μετά.

4. Τα sms και οι αναπάντητες

Εμείς τα κορίτσια, ακόμα κι αν πνιγόμαστε στη δουλειά, ακόμα κι αν έχουμε χίλια δυο στο κεφάλι μας, θα θυμηθούμε να στείλουμε ένα sms σε εκείνον που αγαπάμε, να απαντήσουμε στο καπάκι στο τηλεφώνημά του, να στείλουμε 100 χαζοκαρδούλες, να του αφιερώσουμε 20 τραγούδια στο FB, να να να.

Εκείνοι πάλι, οι άντρες, δεν είναι ότι δεν σε σκέφτονται αλλά με την μορφή αυτής της επικοινωνίας δεν τα πάνε καλά. Το μόνο μήνυμα στο οποίο θα απαντήσει στο φτερό, είναι το πρόστυχο μήνυμα. Κατά τα άλλα, μπορεί να σε σκέφτεται αλλά να μην τηλεφωνεί, μπορεί να λάβει το sms σου αλλά να μην αξιολογήσει ως σημαντική μια απάντηση, μπορεί και να τον ψάχνεις 10 ώρες και να σου λέει: πως ζούσες όταν δεν υπήρχαν κινητά; τα κακά νέα μαθαίνονται!

5. Check In -ξέρω που είσαι!

Καλό το check in που δηλώνεις το που είσαι, αρκεί να είσαι μαζί μου! Κατά τα άλλα, έξυπνα τα τηλέφωνα αλλά σε προδίδουν για το που διασκέδαζες μέχρι πρωίας, ενώ σε μένα είπες πως είσαι κουρασμένος και πέφτεις για ύπνο!

Επιπρόσθετα, μπορεί να έχεις χωρίσει 2 μέρες αλλά πόσο κουλ να είμαι που τσεκάρεις ότι είσαι με τον/ την πρώην σου διακοπούλες ρομαντικές! Τόση κάψα να τσεκάρεις τον πρώην; Υπάρχει και φιλότιμο!

6. Μαζί στη ζωή, μαζί κι εκτός

Εκτός από τα ζευγάρια που αφιερώνουν ο ένας στον άλλο στο Facebook, υπάρχουν κι εκείνοι που ακολουθούν χωριστούς δρόμους τεχνολογικά.

Αν χρησιμοποιείς μόνο επαγγελματικά το προφίλ σου, καλά κάνεις και απέχεις από τις αγκαλίτσες και τα φιλάκια. Αν πάλι εκείνος έχει 500 φωτογραφίες με κολλητούς αλλά εσύ πουθενά, πάλι άδικο είναι.

Η λύση του κοινού προφίλ με απενεργοποίηση των ατομικών είναι λύση που θυμίζει χωριό! Θες να στείλεις ευχές στον ένα, απαντά ο άλλος.

Αν πάλι ποστάρεις ό,τι είσαι σε σχέση κάθε εβδομάδα και με άλλο μωρό, θα παρεξηγηθείς και δεν πρέπει.

Ποιά είναι η σωστή αντίδραση στο θέμα αυτό; Πάρτε μια κοινή απόφαση! Αν νιώθετε πως θέλετε να μαθευτεί η σχέση σας και στο Ίντερνετ, προσέξτε ποιους ακολουθείτε, ποιους έχετε φίλους, πόσες και ποιές φωτογραφίες ποστάρετε και κινηθείτε αναλόγως.
womenonly.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ