2013-05-09 11:33:04
Φωτογραφία για Δεν υπάρχει ανεργία των νέων στη Γερμανία γιατί δεν υπάρχουν νέοι
Όπως σημειώνεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του site L'Essentiel του Λουξεμβούργου, τα ποσοστά της ανεργίας των νέων στη Γερμανία παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, κάτι το οποίο όμως οφείλεται σε δημογραφικούς λόγους και όχι στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων ετών.

Η χαμηλή ανεργία των νέων στη Γερμανία οφείλεται κυρίως στη γενική μείωση του αριθμού των νέων σύμφωνα με το οικονομικό ινστιτούτο DIW. "Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει να χαρούμε», προειδοποιεί ο Karl Brenke, ειδικός σε θέματα εργασίας του DIW.

Όπως σημειώνεται στη L'Essentiel: "Η ανεργία μειώνεται κυρίως για δημογραφικούς λόγους και όχι επειδή δημιουργούνται όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας." Το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία είναι 8% από 15 έως 24 ετών, το χαμηλότερο επίπεδο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε το DIW. Το ινστιτούτο σημειώνει ότι το ποσοστό αυτό βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από την επανένωση του 1990. Η ανεργία των νέων είναι πάνω από το 50% στην Ισπανία και την Ελλάδα, 30% στην Ιταλία και 20% στη Γαλλία. Συγκεκριμένα το κράτος της Ρηνανίας - Παλατινάτου έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων, κάτω από 5%. Είναι χαρακτηριστικό σημειώνει η L'Essentiel, το παρά το γεγονός ότι η Γερμανία έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης, ωστόσο έχει λιγότερους νέους και από τη Γαλλία, η οποία έχει πληθυσμό με 16 εκατομμύρια λιγότερους ανθρώπους.

Greek Finance Forum Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ