2013-05-08 17:29:03
Φωτογραφία για Μικρή Ανάσταση για τα Ξενοδοχεία της Ξάνθης – Στο 40% η πληρότητα!
Μεγάλη Παρασκευή για αγορά και εστίαση στην περιοχή. Ήρθαν, είδαν αλλά αποχώρησαν ψωνίζοντας και καταναλώνοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα

Σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα κινήθηκε η κίνηση στα ξενοδοχεία της Π.Ε. Ξάνθης την περίοδο των εορτών του Πάσχα, με τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής να παρουσιάζουν πληρότητα 40%.

«Τα πράγματα ήταν σχετικά καλά. Είχαμε πληρότητα γύρω στο 40%. Ήταν καλά συγκριτικά με πέρσι και πρόπερσι που είχαμε από δύο με τρία δωμάτια γεμάτα ο καθένας» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Αγκόρτσας εξηγώντας πως σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός πως τα δωμάτια δίνονταν σε χαμηλότερες τιμές και σε πολλές των περιπτώσεων σε τιμή κόστους.

«Τα δωμάτια κυμαίνονταν από 30 έως 50 ευρώ, ήταν δηλαδή χαμηλές οι τιμές γιατί συμφέρει σε έναν ξενοδόχο να δώσει το δωμάτιο έστω και σε τιμή κόστους» σημειώνει ο κος Αγκόρτσας, τονίζοντας πως παράλληλα με την κίνηση στα ξενοδοχεία της περιοχής ευνοήθηκαν και κάποιοι άλλοι επιχειρηματικοί κλάδοι της Ξάνθης, όπως οι τουριστικές μονάδες που λειτουργούν στον Νέστο και τα ζαχαροπλαστεία.


«Μιλώντας με ανθρώπους της εστίασης μου είπαν ότι δεν είχαν δουλεία. Και το ερώτημα είναι που πήγαν οι επισκέπτες που ήρθαν για φαγητό;» υπογραμμίζει ο ίδιος, για να προσθέσει πως «μιλώντας με συναδέλφους μου καταλήξαμε στο ότι ο ξένος πήγε σε φιλικά σπίτια και έφαγε εκεί, καθώς υπήρξε μια οικονομία κλίμακας φέτος».

“Στο φουλ” Καβάλα και Θάσος!

Στον αντίποδα ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η τουριστική κίνηση το τριήμερο του Πάσχα στην Π.Ε. Καβάλας και στο νησί της Θάσου, με τους επιχειρηματικούς κλάδους που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού να καταγράφουν αύξηση του τζίρου τους. Το σύνολο των επισκεπτών προερχόταν από τη γειτονική Βουλγαρία, ενώ τουριστικά λεωφορεία κατέφτασαν στην περιοχή και από την Τουρκία, πραγματοποιώντας ωστόσο κυρίως μονοήμερες εκδρομές.
ThrakiToday Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ Ο ΜΙΤΣΕΛ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ Ο ΜΙΤΣΕΛ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ