2013-05-08 09:58:17
Φωτογραφία για Ξαναρχίζει η δίκη Τσοχατζόπουλου
Αρχίζει ξανά σε λίγη ώρα στο Τριμελές εφετείο Κακουργημάτων η πολύκροτη δίκη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Η δίκη είχε αρχίσει στις 22 Απριλίου με απόντες πέντε κατηγοροουμένους και είχε διακοπεί για σήμερα, λόγω των διακοπών του Πάσχα.

Μαζί με τον πρώην υπουργό δικάζονται άλλα 18 άτομα, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Μολντενάουερ και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, οι οποίες δεν προσήλθαν την πρώτη ημέρα της δίκης.

Στο εδώλιο βρίσκονται επίσης ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, καθώς και πρώην συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και ο άλλοτε γ.γ. Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννης Σμπώκος, όλοι κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αθώοι είχαν δηλώσει όλοι οι κατηγορούμενοι στις μίνι τοποθετήσεις που τους επέτρεψε το δικαστήριο να κάνουν επί των κατηγοριών στην αρχή της διαδικασίας.


Μόνο ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, είχε δηλώσει ένοχος για τις κατηγορίες, που όπως είπε έχει ομολογήσει κατά την απολογία του στον ανακριτή, ενώ ζήτησε «μια μεγάλη συγνώμη από όλο τον κόσμο, κατανόηση και επιείκεια».

Ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει ότι αρνείται «απόλυτα το κατηγορητήριο, με το οποίο επιχειρείται να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση με σκοπό να ξεπλυθεί χρήμα και ότι πίσω από αυτή βρίσκεται ο πρώην υπουργός Αμυνας. Το κατηγορητήριο είναι κατάπτυστο. Μήπως υπάρχει μια καθοδηγούμενη πορεία, για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα;».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Είναι άδικη, παράνομη και καταχρηστική αυτή η συμπεριφορά εναντίον μου και εναντίον της κόρης μου και της γυναίκας μου. Ζητώ να επιληφθείτε της αίτησης αποφυλάκισης που έχει καταθέσει η σύζυγός μου. Εμένα ζητούσαν, εμένα κυνηγούσαν και φυλάκισαν τη γυναίκα μου».

Ενσταση

Το δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει εάν θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων το Δημόσιο, ενώ εκκρεμεί και η ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι ζήτησαν να αποβληθεί από τη δίκη το ελληνικό Δημόσιο, που διεκδικεί αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη ένα εκατομμύριο ευρώ από κάθε κατηγορούμενο, συνολικά 19 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να απαντήσει επ΄αυτού, όπως και για το εάν θα κλητευθούν ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ των επίμαχων περιόδων, καθώς και τρεις πρώην αρχηγοί ΓΕΕΘΑ.

ΠΗΓΗ: Εθνος Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ