2013-05-07 21:10:10
Φωτογραφία για Στο εδώλιο του Aυτοφώρου όσοι βασανίζουν ζώα
Στο εδώλιο του Αυτοφώρου θα παραπέμπονται για να λογοδοτήσουν όσοι βασανίζουν ζώα. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Εμμανουήλ-Ρούσσος Παπαδάκης με μια πολυσέλιδη εγκύκλιό του δίνει σαφείς οδηγίες στους συναδέλφους του για τα ζητήματα που έχουν προκύψει κατά την εφαρμογή του νόμου για την προστασία των ζώων.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απαριθμεί μάλιστα ενδεικτικές περιπτώσεις κακοποίησης ζώων, εκτός από τις κλασικές, που ενδέχεται να υποπέσουν στην αντίληψη του καθενός. Η έλλειψη καταλύματος, το ακατάλληλο κατάλυμα ή τα στενά κλουβιά, η μόνιμη αλυσόδεση, η ακατάλληλη τροφή, η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια, ταράτσες, η έλλειψη νερού, η έλλειψη φροντίδας για κτηνιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ασθενειών τους και ο τακτικός εμβολιασμός, η αποπαρασίτωσή τους και η έλλειψη καθημερινής άσκησης και περιπάτου συνιστούν - όπως διευκρινίζει ο κ. Παπαδάκης - κακοποίηση ζώων.

«Μείζονος σημασίας» τονίζει ο εισαγγελέας «καθίσταται και η αναφορά στην αστυνομική Αρχή ότι πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο έγκλημα για το οποίο δεν προσαπαιτείται η καταβολή παραβόλου των 100 ευρώ, ως ισχύει για τα κατ' έγκληση διωκόμενα εγκλήματα, αλλά και η τήρηση της αυτοφώρου διαδικασίας κρίνεται αναγκαία για τον κολασμό του εγκλήματος αυτού που έχει βαρύνουσα εγκληματική απαξία».

Πηγή: tanea
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ