2013-05-07 13:02:03
Φωτογραφία για Μια κοινή απολύμανση «εξολοθρεύει» τον νέο ιό των πτηνών
Μια απλή απολύμανση των φορτηγών και του εξοπλισμού των εμπόρων, θα μπορούσαν να σταματήσουν τη μετάδοση του νέου ιού των πουλερικών, όπως αναφέρουν οι ειδικοί. Ειδικότερα, ομάδα Γάλλων, Βρετανών και... Βιετναμέζων ερευνητών ρώτησαν τους εμπόρους στις αγορές του βόρειου Βιετνάμ, προκειμένου να κατανοήσουν πώς εξαπλώνεται η μόλυνση.

Η θανάτωση των πουλερικών ή το κλείσιμο των αγορών δεν έχει αποτελέσματα, «όμως οι καθημερινές απολυμάνσεις ορισμένων αγορών και φορτηγών μεταφοράς πουλερικών επαρκούν», αναφέρεται στη μελέτη. Η καθημερινή απολύμανση μείωσε το εύρος της επιζωοτίας από 80 ως 89%, συμπληρώνεται, ενώ όταν η απολύμανση γίνεται κάθε δύο ημέρες, η μετάδοση μειώνεται στο 30%.

«Τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι το χαμηλό κόστος και η ευκολία της», δήλωσε ο Γκιγιόμ Φουρνί, από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Από το 2003 έχουν εντοπιστεί 566 κρούσματα μόλυνσης από τον ιό Η5Ν1 και από τους ανθρώπους που προσβλήθηκαν από τον ιό οι 332 έχουν πεθάνει, δηλαδή ποσοστό 58%, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

attikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ