2013-05-07 12:25:03
Φωτογραφία για Ένα «χρυσό» κορίτσι με όνειρα για το πιάνο
της Κορίνας Καφετζοπούλου

Η Έλενα Ταμιωλάκη από το Ηράκλειο πήρε χρυσό βραβείο στο πιάνο και προετοιμάζεται για να "πετάξει" προς την Αυστρία.

Η Έλενα Ταμιωλάκη είναι μόλις 18 ετών και πρόσφατα πήρε μέρος σε έναν, υψηλών απαιτήσεων, πανελλήνιο διαγωνισμό της Χορωδίας και Ορχήστρα Νέων (ΧΟΝ) το πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στο πιάνο (στην κατηγόρια 17-25 ετών).

Η αγάπη της για το πιάνο και την κλασική μουσική μάλλον ήταν κάτι το έμφυτο αφού από πολύ μικρή ηλικία, δημιουργούσε μουσικές με τα πιανάκια του εμπορίου που τις έκαναν δώρο.

Η ίδια ανακάλυψε την κλίση της γύρω στα πέντε και επίμονα ζητούσε να μάθει πιάνο.

Όταν οι γονείς την πήγαν στο ωδείο για να μάθει κιθάρα, απαίτησε να μάθει πιάνο και απείλησε τους γονείς της λέγοντας: «Ή πιάνο ή τίποτα!»

Αυτό και έγινε. Γύρω στα 7 ξεκινά να παίζει πιάνο και να εξασκείται καθημερινά και για πολλές ώρες που ξεπερνούσαν ακόμα και το 8ωρο.


Ήξερε από μικρή τί ήθελε και αυτό έγινε τρόπος ζωής της χωρίς να απομονωθεί από το παιχνίδι της και το φυσιολογικό τρόπο ζωής της.

Μάλιστα για αυτό είναι περήφανη και για τους γονείς της επίσης. Διότι ήταν ένα φυσιολογικό παιδί και όχι ένα ρομπότ.

«Το πιάνο το επέλεξα εγώ και όχι οι γονείς μου για εμένα και η αλήθεια είναι ότι για αυτό είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη. Παρά το γεγονός ότι μελετούσα και ήμουν πειθαρχημένη με το πιάνο, το έκανα επειδή εγώ το ήθελα και όχι επειδή μου το επέβαλλαν. Για αυτό και νιώθω τόση ελεύθερη για αυτό και δε στερήθηκα τίποτα από την παιδική μου ηλικία», είπε στο MadeinCreta η Έλενα Ταμιωλάκη, από την Πάτρα όπου βρίσκεται για σπουδές στην Αρχιτεκτονική Πατρών.

Το σχέδιο το έβαλε στη ζωή της ως δεύτερη επιλογή διότι ξέρει από πού ξεκίνησε και που θέλει να φτάσει.

Για αυτό και αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για οντισιόν στα Πανεπιστήμια Πιάνου της Αυστρίας. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος διότι έχει να αντιμετωπίσει τα «ταλέντα της Ιαπωνίας και της Ρωσίας» αλλά αυτό καθόλου δεν την ενοχλεί καθόλου και το κυριότερο δεν τη φοβίζει, διότι οι μεσογειακοί πιανίστες έχουν εκ γενετής άλλο ταμπεραμέντο και μια ελευθερία στον τρόπο εκτέλεσης.

Η Έλενα Ταμιωλάκη πριν ανοίξει τα φτερά της, είχε δώσει ρεσιτάλ και στο Ηράκλειο αλλά όπως λέει μερικά πράγματα δεν την ικανοποιούσαν μερικές φορές την ενοχλούσαν κιόλας.

«Μερικά πράγματα δεν μου άρεσαν ασχέτως ότι ήμουν μικρή. Οφείλω στον εαυτό μου να προσπαθήσω να αποκτήσω το καλλιτεχνικό προφίλ που εγώ επιθυμώ, και να εξασκηθώ περισσότερο σε αυτό που θέλω να κάνω όσο δύσκολο να είναι».
madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κοντρέρας για τελικό
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κοντρέρας για τελικό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ