2013-05-07 10:46:03
Φωτογραφία για Ο μικρός φώναξε «παπά, παπά», αλλά το δάγκωμα του σκύλου ήταν βαθύ
Ανείπωτη τραγωδία χθες Δευτέρα του Πάσχα στο χωριό Σκαρίνου. Σκύλος ράτσας Ακίτα επιτέθηκε και δάγκωσε θανάσιμα αγοράκι 5½ χρονών, την ώρα που ο πατέρας του επισκεπτόταν φίλο και συνάδελφό του, ο οποίος ετύγχανε και ο ιδιοκτήτης του σκύλου.

Νεκρός είναι ο μικρός Αίαντας Λοΐζου από το Λυθροδόντα. Ο πατέρας του τον πήρε μαζί με την αδελφή του σε φιλικό σπίτι στη Σκαρίνου για να περάσουν τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ο χαροκαμένος πατέρας, στρατιωτικός στο επάγγελμα, προσκλήθηκε από συνάδελφό του (υπηρετούν στην ίδια μονάδα) στο σπίτι του στη Σκαρίνου. Κανένας δεν υπολόγιζε ότι η επίσκεψη θα κατέληγε με τον πιο τραγικό τρόπο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, ενώ ο μικρός Αίαντας βρισκόταν με την αδελφή του και το παιδί της οικογένειας που τους φιλοξενούσαν στην κουζίνα, συνέβη το μοιραίο.

Κάτω από συνθήκες που διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας, σκύλος ράτσας Ακίτα, άγνωστο γιατί, επιτέθηκε στο άτυχο αγγελούδι, την ώρα που βρισκόταν μόνο του στην κουζίνα, δαγκώνοντάς το στο λαιμό.


Ο μικρός πρόλαβε και φώναξε «παπά, παπά» οπόταν προσέτρεξαν για βοήθεια ο πατέρας του μαζί με τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Ο μικρός ήταν λουσμένος στα αίματα.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου τύλιξε το λαιμό του παιδιού με ένα ρούχο και το μετέφεραν στα Εξωτερικά Ιατρεία Κοφίνου, όπου γιατροί προσπάθησαν μάταια επί 40 λεπτά να το κρατήσουν στη ζωή.

Στη συνέχεια ο μικρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, πιθανόν από αποστράγγιση αίματος. Το μοιραίο δάγκωμα στο λαιμό ήταν αρκετά βαθύ και έχασε αμέσως πολύ αίμα, έτσι δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Συντετριμμένοι οι δύο στρατιωτικοί δεν πίστευαν πώς κατέληξε σε τραγωδία μια φιλική επίσκεψη, ενώ η Αστυνομία ειδοποίησε τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες που παρέλαβαν το ζώο για θανάτωση.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου συνελήφθη το απόγευμα από την Αστυνομία προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για το απίστευτο περιστατικό.

Προχθές, άλλος σκύλος είχε δαγκώσει 8χρονο αγόρι στη Λευκωσία, ευτυχώς όμως ελαφρά.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ