2013-05-07 09:26:03
Φωτογραφία για Συλλήψεις για λαθραία μεταφορά χρημάτων στους Κήπους του Έβρου
Άλλοι έβγαζαν στην Τουρκία κι άλλοι… έφερναν στην Ελλάδα «μαύρο» χρήμα μέσω του Τελωνείου στους Κήπους του Έβρου! Και στις δυο περιπτώσεις που εντόπισαν οι τελωνειακοί, οι δράστες επέβαιναν στο λεωφορείο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη.

Πρωταγωνιστής στην πρώτη περίπτωση ήταν ένας Έλληνας συνταξιούχος δάσκαλος που εντοπίστηκε από την Ομάδα Δίωξης τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Παρασκευής, ενώ επέβαινε στο λεωφορείο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη έχοντας κρυμμένα 15.000 ευρώ τα οποία είχε ράψει σε μια θήκη του παντελονιού του, στο ύψος της βουβωνικής χώρας! Ο πρώην εκπαιδευτικός δεν εξήγησε για ποιο λόγο μετέφερε τόσο μεγάλο ποσό στην Τουρκία. Πάντως, οι τελωνειακοί δέσμευσαν τα χρήματα και εισέπραξαν το προβλεπόμενο πρόστιμο ύψους 25 % του ποσού.

Στο δεύτερο περιστατικό, οι τελωνειακοί της Ομάδας Δίωξης των Κήπων εντόπισαν 40.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 100 και των 500 πάνω σε έναν επιβάτη του λεωφορείου που επιχείρησε να περάσει από το τελωνείο προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη. Ο Έλληνας επιβάτης, που είναι κάτοικος του Εχίνου και ταξίδευε με προορισμό την Ξάνθη, δεν διευκρίνισε πώς βρέθηκαν στα χέρια του τα χρήματα, από τα οποία εισπράχθηκε το προβλεπόμενα πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ