2013-05-06 16:43:08
Φωτογραφία για Mέρκελ: Τα καλά νέα είναι ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά - Τα κακά νεα είναι ότι δεν μπορούμε να σας στηρίζουμε επ' άπειρον!
Η Ανγκελα Μέρκελ ήταν σήμερα σαφής: Είπε από την μια ότι η Γερμανία δεν θέλει την διάλυση του ευρώ, γιατί πολύ απλά θα "μπει μέσα". "Σκεφτείτε το πολιτικό κόστος από μια ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης", είπε η Μέρκελ.

Από την άλλη ωστόσο είπε οτι ναι μεν το ευρώ είναι απαραίτητο για τη Γερμανία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει μια μηχανλη που κόβει λεφτά για να στηρίζει τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία κ.λ.π έχουν θέση μέσα στη νομισματική ένωση και όχι εκτός, είπε η καγκελάριος και πλέκοντας το εγκώμιο της Αθήνας είπε: "Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά για την επίτευξη των στόχων της Τρόικας".

Όταν ρωτήθηκε πότε προβλέπει την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση, είπε ότι προβλέψεις δεν μπορεί να κάνει αλλά αυτό που ξέρει είναι ότι θα πάρει πολλά χρόνια.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπροσωπος της Μέρκελ Στέφαν Ζάιμπερτ, είπε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στα μέλη του ευρώ, για να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Τους πείραξε το περυσινό!»...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Τους πείραξε το περυσινό!»...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ