2013-05-05 09:23:03
Φωτογραφία για Πέντε συμβουλές για υγιή και λαμπερά μαλλιά
Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Ο υδράργυρος έχει αρχίσει και ανεβαίνει, ο ήλιος καίει και τα μαλλιά σας είναι εκτεθειμένα σε ακτινοβολία, καυσαέρια και υψηλές θερμοκρασίες. Για να έχετε λοιπόν πάντα υγιή και λαμπερά μαλλιά ακολουθήστε τις εξής συμβουλές.

1. Μηλόξυδο το θαυματουργό

Για ζωηρές μπούκλες απλώστε στα μαλλιά σας ένα μείγμα από ζεστό νερό και μηλόξυδο. Αφήστε το για πέντε λεπτά και μετά ξεβγάλτε πολύ καλά για να φύγει η μυρωδιά του ξυδιού.

2. Σόδα και στα μαλλιά

Φτιάξτε ένα μίγμα από τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Απλώστε το στα μαλλιά σας αφού τα έχετε λούσει. Αφήστε το τουλάχιστον πέντε λεπτά και μετά ξεβγάλτε. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεβγάλετε πολύ καλά το σαμπουάν, αλλά και τα υπολείμματα προϊόντων styling που μένουν στα μαλλιά σας.

3. Θεραπεία με νεροκολοκύθα

Χρησιμοποιήστε το χυμό από τη νεροκολοκύθα και απλώστε τον στα μαλλιά σας. Αφήστε τον για μισή ώρα, ξεβγάλτε και θα δείτε τα μαλλιά σας, μαλακά και λαμπερά όσο ποτέ.


4. Ελαιόλαδο, το τέλειο φάρμακο

Το ελαιόλαδο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν φυσικό μαλακτικό, ενώ δίνει λάμψη στα μαλλιά. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε μέλι με ελαιόλαδο για να είναι πιο εντυπωσιακά τα αποτελέσματα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Απλώστε το στις άκρες των μαλλιών μέχρι τη μέση και ξεβγάλτε μετά από δύο ώρες.

5. Αποφύγετε το καυτό νερό

Καλό είναι να αποφεύγετε το καυτό νερό όταν κάνετε μπάνιο, γιατί ξεραίνει τα μαλλιά και προκαλεί ψαλίδα. Προτιμήστε καλύτερα χλιαρό νερό, λίγο πιο πάνω από τη θερμοκρασία του σώματός σας.
star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ