2013-05-04 18:14:44
Φωτογραφία για Ο ΙΤΟΥΔΗΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟΝ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΝΟΨΕΙ FINAL4! *VIDEOS*
Eν όψει Final Four Ευρωλίγκας ο Δημήτρης Ιτούδης ανέλυσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού κι εξήγησε γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ένας... ευτυχισμένος προπονητής.

Διαβάστε και δείτε αναλυτικά την εξαιρετική ανάλυση του πρώην βοηθού προπονητή του Παναθηναϊκού και νυν αναλυτή στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Ο υπερασπιστής του τίτλου Ολυμπιακός μπορεί να έφτασε τελευταίος στο Final Four, αλλά σίγουρα δεν ισχύει το ίδιος κι από πλευράς αξίας. Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να δώσει και τις 5 αναμετρήσεις της σειράς των playoffs, προκειμένου να προκριθεί σε βάρος της Αναντολού Εφές. Ας δούμε μερικά βασικά σημεία έμφασης, τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα.

Πρώτο σημείο Έμφασης: Η εκτέλεση κι η δημιουργία του Σπανούλη απ' το pick and roll.

Το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στηρίζεται στην ικανότητα του αρχηγού του να δημιουργεί και να εκτελεί απ' το pick and roll ή απ' την απλή πάσα. Πολλές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της Εφές στη σειρά των playoffs, προσπάθησαν να περιορίσουν τις διεισδύσεις του, αλλά δεν τα κατάφεραν ή βρήκε άλλους τρόπους να τιμωρήσει την άμυνα.


Δεύτερο σημείο Έμφασης: Ομαδικότητα.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας του Ολυμπιακού, πέραν του Σπανούλη, πρέπει να είναι ευτυχισμένος που έχει ακόμη 10 παίκτες έτοιμους να συνεισφέρουν με κάθε τρόπο. Και λέω «10» επειδή ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (ένας σπουδαίος σουτέρ) κι ο Ντορόν Πέρκινς (προφανώς ανέτοιμος) δεν είναι στο rotation συχνά. Σε πολλές αναμετρήσεις, όταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι περιορισμένος, οι άλλοι θα βγουν μπροστά και θα αναλάβουν πρωτοβουλίες. Θέλω να μας υπενθυμίσω τον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας, όπου ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την αντεπίθεσή του απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας χωρίς τον αρχηγό του στο παρκέ. Αυτό δικαιολογεί το σημείο έμφασης. Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να αντικαταστήσει τον Σπανούλη πολύ καλά όχι μόνο με τη δημιουργικότητά του, αλλά επίσης με το μεγάλο μακρινό σουτ του πίσω απ' τη γραμμή του τριπόντου. Κι ο Έισι Λο πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά του στην Ευρώπη. Ο Παπανικολάου και τα θανατηφόρα τρίποντά του προσφέρουν αυτοπεποίθηση στους χειριστές της μπάλες, οι οποίοι μπορούν να βγάλουν έξω τη μπάλα για τα jump shots του. Η στατιστική του πίσω απ' τη γραμμή του τριπόντου είναι πολύ καλή. Ολοκλήρωσε το ΤΟΡ 16 στα 22/42 τρίποντα και στα 8/19 στα playoffs. Μερικά απ' τα τρίπονά του αφυπνίζουν την ομάδα κι αρχίζουν αντεπιθέσεις όπως στο Game 5 απέναντι στην Εφές.

Ο Περπέρογλου με την εμπειρία του απ' την προηγούμενη ομάδα του, απ' τον Παναθηναϊκό, συνεισφέρει με συνέπεια. Ο Πρίντεζης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδος στα playoffs (13,6π. μ.ό.), έχοντας 10/19 τρίποντα. Η απόδοσή του είναι πολύ σημαντική στον Ολυμπιακό. Ο Χάινς είναι ένας παίκτης ενέργειας. Είναι ένας σέντερ κάτω του κανονικού μεγέθους, αλλά είναι σίγουρα μεγάλος από πολλές απόψεις. Μπορεί να πάρει ριμπάουντ, τελειώνει εξαιρετικά τις φάσεις, είναι συνεπής απ' τη γραμμή των ελευθέρων βολών κι έρχεται απ' τον πάγκο να προσδώσει επιπλέον ενέργεια.

Ο Τζος Πάουελ, ο Άντιτς κι ο Σερμαντίνι αποδέχονται τους ρόλους τους στην ομάδα κι επίσης συνεισφέρουν με πολλούς τρόπους. Τέλος, ο νεαρός Δημήτρης Κατσίβελης αντικατέστησε τον τραυματία Βαγγέλη Μάντζαρη. Είναι ένας σπουδαίος αμυντικός και πάντα βάζει πίεση στη μπάλα.

Τρίτο σημείο Έμφασης: Ο Ολυμπιακός ισορροπεί την επίθεση με δημιουργία των φόργουορντς στο low post.

Τέταρτο σημείο Έμφασης: Η εκτελεστικότητα του Πρίντεζη.

Πέμπτο σημείο Έμφασης: Η ομαδική άμυνα του Ολυμπιακού κι η ικανότητα να αναγκάσει σε λάθη και να επιστρέψει στην αναμέτρηση από πίσω στο σκορ.
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ