2013-05-04 12:00:06
Φωτογραφία για ΕΤΣΙ ΠΑΝΕ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Με τη βοήθεια του αφιερώματος της εφημερίδας "Goal" για την επερχόμενη χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το "pamesports.gr" μεταφέρει τι ισχύει για τις ελληνικές ομάδες.

Αναλυτικά:

Αρχικά δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και φέτος η συμμετοχή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ωστόσο υπάρχει ένα τεράστιο «αλλά». Οι ερυθρόλευκοι με το... ζόρι θα μπουν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας αφού με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι πρότελευταίος σε αυτό. Αυτό σημαίνει πως ο πρωταθλητής Ελλάδας θα έχει επικαφαλής του ομίλου ένα μεγαθήριο ενώ δεν αποκλείεται να βρει και δεύτερο, από τη στιγμή που το δεύτερο γκρουπ απαρτίζουν ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μίλαν, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Σαχτάρ, ενώ υπάρχει περίπτωση να μπει και η Γιουβέντους (τώρα είναι στο τρίτο γκρουπ). Αν δούμε δε και το τέταρτο γκρουπ υπάρχουν ομάδες όπως η Σέλτικ, η Λεβερκούζεν και η Νάπολι που μπορούν να κάνουν έναν όμιλο πραγματικά αμφίρροπο.


Όσον αφορά τις τέσσερις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες τα πράγματα έχουν επίσης περιπλεχθεί, λόγω της κακής συγκομιδής βαθμών τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα την σεζόν που τελειώνει ολοκλήρωσε 17η.

Με τα τωρινά δεδομένα ούτε ο ΠΑΟΚ και φυσικά ούτε οι υπόλοιπες ομάδες των play off δεν θα είναι στους ισχυρούς του πρώτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι λοιπόν μια εκ των πιθανών αντιπάλων θα μπορούσε να είναι η Λιόν, η Ζενίτ, η Ντιναμό Κιέβου, η Αϊντχόφεν και η Άντερλεχτ. Ο δικέφαλος θέλει δύο από τις προαναφερθείσες ομάδες να μην τα καταφέρουν στο πρωτάθλημά τους, για να μπει εκείνος στους ισχυρούς μαζί με τη Φενέρμπαχτσε.

Η ελληνική εκπροσώπηση στο Γιουρόπα Λιγκ θα αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, από τον τελευταίο των play off (ή Παναθηναϊκό ή Ξάνθη), με το πρώτο ματς να δίνεται στις 18 Ιουλίου. Όλες οι ομάδες μας θα καταφέρουν να μπουν στους ισχυρούς, ακόμα και ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Ξάνθη (αν δεν καταφέρουν να πάρουν άδεια οι Ηπειρώτες) αφού θα πάρουν τον συντελεστή της χώρας μας.

Στον τρίτο προκριματικό θα συμμετάσχει η ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στα play off. Αν είναι ο Αστέρας ή ο ΠΑΣ τότε θα μπουν στους ανίσχυρους, με αντιπάλους από πρωταθλήματς προηγμένα. Ο Ατρόμητος διατηρεί πιθανότητες να μπει στους 29 ισχυρούς.

Αν ο Αστέρας κατακτήσει το Κύπελλο τότε θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του πορεία από τα play off του Γιουρόπα Λιγκ. Αν όχι τότε εκεί θα βρεθεί η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στα ελληνικά play off. Σε αυτή τη φάση και πάλι μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να μπει στον όμιλο των ίσχυρών (ή ο Παναθηναϊκός αν συμμετάσχει στην Ευρώπη).

Η κλήρωση του πρώτου και δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς λιγκ και του Γιουρόπα λιγκ θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου. Η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό των δύο διοργανώσεων θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου. Η κλήρωση για τα play off και των δύο διοργανώσεων θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου. Η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς λιγκ θα γίνει 29 Αυγούστου, με πρεμιέρα στις 17 ή 18 Σεπτεμβρίου και αυτή των ομίλων του Γιουρόπα λιγκ θα γίνει στις 30 Αυγούστου, με πρεμιέρα στις 19 Σεπτεμβρίου.

Στο άρθρο επισημαίνονται και οι καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, από τη μη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Η ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά το 1990 θα είναι απούσα από τα κύπελλα Ευρώπης γεγονός που θα την κατρακυλήσει στην 110η θέση! Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είναι στην 54η θέση και είναι η δεύτερη ελληνική ομάδα πίσω από τον 38ο Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι στην 73η, ο Ατρόμητος 172η και ο Αστέρας στην 185η.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ