2013-05-03 23:59:23
Φωτογραφία για ΕΓΚΩΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ!
Ο Βασίλης Σπανούλης συμπεριλήφθηκε στους δέκα καλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκας για τη φετινή σεζόν, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να είναι υποψήφιος να επιλεγεί στην καλύτερη πεντάδα και να κατακτήσει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης για φέτος.

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης πλέκει το εγώμιο του "Kill Bill" στην περιγραφή της σεζόν του αρχηγού των πρωταθλητών!

«Όσο εντυπωσιακά και αν είναι, τα στατιστικά λένε μόνο μέρος της ιστορίας του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι ένας αναμφισβήτητος ηγέτης για τους κατόχους του τίτλου στην Ευρωλίγκα, τον Ολυμπιακό. Ο 30χρονος Σπανούλης, είναι ο απόλυτος κόμπο-γκαρντ, που μπορεί να ανεβάσει την ομάδα του με το σκοράρισμά του και την πάσα του που προκαλούν προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Ήταν ανάμεσα στους πρώτους σε δύο κατηγορίες, τέταρτος στους περισσότερους πόντους (14.7 κατά μέσο όρο) και τρίτος στις ασίστ (5.59 ανά ματς). Η αδυναμία να μαρκάρεις τον Σπανούλη αντιπροσωπεύεται καλά από το γεγονός ότι ήταν πρώτος στα κερδισμένα φάουλ (5.41 κατά μέσο όρο).


Συνολικά, είναι ένατος στο σύστημα αξιολόγησης (15.4 βαθμούς ανά ματς). Ο Σπανούλης ρόλαρε τους “ερυθρόλευκους” νωρίς στη σεζόν και ανταμείφθηκε δεόντως με το βραβείο του MVP του Νοεμβρίου. Σκόραρε τουλάχιστον 9 πόντους σε κάθε παιχνίδι πριν τα πλέι οφ και όταν το σουτ του έπεσε στη σειρά με την Αναντολού Εφές, ο Σπανούλης ανταπέδωσε με την πρωτιά στα πλέι οφ στις ασίστ (6.6 κατά μέσο όρο). Τώρα στην τρίτη του σεζόν με τον Ολυμπιακό, ο Σπανούλης είναι επίσης δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης και δύο φορές MVP του Final 4. Αυτή είναι η τρίτη φορά που επιλέγεται στην All-Euroleague team», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ