2013-05-03 17:22:37
Φωτογραφία για Αν το ΥΠΕΞ δεν μπορεί να ανακαλύψει τους επίορκους, τότε είναι ανίκανοι αυτοί που το διοικούν. Απλά πράγματα...
Μαυραγορίτες της βίζας  σε Ρωσία, Ουκρανία και αλλαχού Διπλωμάτης που έχει περάσει από πόστα στην πρώην ΕΣΣΔ, λέγεται ότι έχει Τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία και έχει αγοράσει πολυτελές ακίνητο. Άλλος, φερόμενος ως «επιχειρηματίας», σύζυγος διπλωμάτου, εκτός της υπερπολυτελούς Μερσεντές με την οποία κυκλοφορεί, αγόρασε, όχι απλά διαμέρισμα, αλλά ολόκληρη κατοικία, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Μόσχας.

Στη Ρουμπλιόφκα, όπου το κόστος ενός σπιτιού ξεκινάει από … τρία εκατομμύρια ευρώ! Πρόκειται για άτομο, το οποίο είχε προσκολληθεί σε παράγοντα της κυβέρνησης της ΝΔ, παλαιότερα, και κατόπιν, ως ήταν αναμενόμενο, έγινε παρατρεχάμενος του συστήματος ΠΑΣΟΚ.

Γενικότερα, η εικόνα που δίδουν διπλωματικοί κύκλοι από τη Μόσχα, είναι ότι πολλά από τα πρόσωπα, τα οποία εμμέσως ή αμέσως εμπλέκονται στο χώρο των βιζών, κάνουν ζωή χαρισάμενη, αντίστοιχη με τον τρόπο διαβίωσης που έκαναν πριν από χρόνια μόνον εύποροι επιχειρηματίες. Αγοράζουν σπίτια, αυτοκίνητα, πανάκριβο ρουχισμό, κάνουν ταξίδια κάθε τρεις και λίγο, είναι συνεχώς σε ρεστοράν πολυτελείας, κ.ο.κ.


Εάν ισχύουν όλα αυτά, καιρός είναι να σημάνει συναγερμός στην Αθήνα. Εκτός κι’ αν οι εγκέφαλοι των κάθε λογής κυκλωμάτων δεν βρίσκονται στο εξωτερικό, αλλά στην ίδια την Αθήνα. Να σημειωθεί ότι σε διπλωματικές αποστολές της Ελλάδας, τόσο στη ρωσική πρωτεύουσα, όσο και σε άλλες περιοχές της πρώην ΕΣΣΔ, υπάρχει βεβαρυμμένο παρελθόν. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι στη δεκαετία του 1990, έγιναν μαζικά «ελληνοποιήσεις», για τις οποίες τα κυκλώματα –που ουδέποτε ωστόσο, αποκαλύφθηκαν, και πολύ περισσότερο, κάποιος τιμωρήθηκε από τη Δικαιοσύνη- κέρδισαν τεράστια χρηματικά ποσά.

Αφού πάντως αντιμετωπίστηκε τότε αυτή η πληγή, τώρα επανέρχεται εντονότατα η φημολογία για κυκλώματα εμπορίας βίζας. Εκτιμάται ότι το αλισβερίσι αφήνει στα κάθε λογής κυκλώματα «κέρδος» αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Να σημειωθεί ότι μόνο από τις νόμιμες συναλλαγές για βίζες στη ρωσική πρωτεύουσα, η Ελλάδα ως Δημόσιο εισπράττει γύρω στα 12-15 εκ.ευρώ. Εάν λοιπόν, σε αυτό το ποσόν, προστεθούν οι «μαυραγορίτικες» τιμές που λέγεται ότι «σπρώχνονται» βίζες, μπορεί κανείς να αντιληφθεί για τι ποσά πρόκειται. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, λέγεται ότι βίζα που νόμιμα πωλείται έναντι μερικών δεκάδων ευρώ, στη «μαύρη» κάνει τουλάχιστον 1000 ευρώ. Οι κακές γλώσσες λένε ότι άτομο, πρώην Ομογενής, το οποίο φέρεται ως ο «πρώτος διδάξας» του εμπορίου παλαιότερα στη Μόσχα, τώρα λέγεται ότι έχει μεταφέρει την «τεχνογνωσία» και τα «μαγειρέματά» του και στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

Ποιοι είναι αυτοί όμως, που βάζουν το δάκτυλο στο μέλι; Ώρα να τα ξεκαθαρίσει όλα αυτά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: Αντινιούζ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ