2013-05-03 12:27:17
Φωτογραφία για Όλο το χρονικό των χθεσινών επεισοδίων στη Πλ. Συντάγματος με βουλευτές της Χρυσής Αυγής [video]
Σε κλιμάκωση των προκλήσεων προχώρησε χθες η Χρυσή Αυγή, επιχειρώντας να οργανώσει διανομή τροφίμων «μόνο για Ελληνες» στο Σύνταγμα. Πρωταγωνιστής ήταν ο βουλευτής Γ. Γερμενής. Στην προσπάθειά του να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο Γ. Καμίνη χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι, που περίμενε να πάρει πασχαλινά δώρα. Μαινόμενος επιχείρησε να βγάλει και πιστόλι.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν, για άλλη μία φορά, οι χθεσινές εικόνες ντροπής της απρόκλητης επίθεσης που δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή, μέσα στα γραφεία του «Κόμβου Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων» απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης.

Ο γνωστός «Καιάδας» εισέβαλε ξαφνικά στον χώρο όπου ο δήμαρχος και οι άνθρωποι του Κόμβου μοίραζαν δώρα σε οικογένειες. Από τις φωνές και τις απειλές πέρασε άμεσα στην αυτοδικία, επιχειρώντας να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο Αθηναίων.

«Αμέσως έπεσαν επάνω του οι δύο άνδρες της προσωπικής ασφαλείας του κ. Καμίνη», εξηγεί στο «Εθνος» ο δημοτικός υπάλληλος και αυτόπτης μάρτυρας Λάζαρος Νικολάου. Η επέμβαση των αστυνομικών άλλαξε την κατεύθυνση της γροθιάς που «προσγειώθηκε» σ' ένα... δωδεκάχρονο κοριτσάκι, το οποίο παραλάμβανε δώρα μαζί με τους γονείς του. Η μικρή δέχθηκε το χτύπημα στον κρόταφο, ενώ οι παριστάμενοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα γεγονότα που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους.

«Ασε κάτω το όπλο»

Στη συνέχεια, οι άνδρες της ασφάλειας του δημάρχου αφόπλισαν τον θερμόαιμο εισβολέα, ενώ οι διάλογοι που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες ήταν χαρακτηριστικοί: «Στο παιδί έδωσες μπουνιά, δεν ντρέπεσαι;». «Δεν χτύπησα το παιδί». «Ασε κάτω το όπλο» (η συγκεκριμένη φράση επαναλαμβάνεται δύο ή τρεις φορές). «Στη θέση του είναι. Μη με ακουμπάς. Κάνε μου μήνυση».

«Ετσι ακριβώς έγινε», λέει ο δημοτικός υπάλληλος και συνεχίζει: «Ημουν μόλις δύο μέτρα πιο πέρα και είδα από κοντά την αψιμαχία, όπως και το όπλο που είχε επάνω του ο Γερμενής, το οποίο αφαίρεσαν σβέλτα οι αστυνομικοί». Λίγο αργότερα ο Γ. Καμίνης, εμφανώς ταραγμένος, δήλωνε στις κάμερες: «Σήμερα ηττήθηκε κατά κράτος και για άλλη μία φορά η λογική του τσαμπουκά και του έτσι θέλω. Ευχαριστούμε θερμά τις αρχές για τη συμπαράστασή τους».

Νωρίτερα, κατά τις 7.30 το πρωί, το φορτηγό που μετέφερε τα πασχαλιάτικα δώρα της Χρυσής Αυγής που προορίζονταν μόνο για Eλληνες επιχειρούσε να σταθμεύσει και να ξεφορτώσει στην πλατεία Συντάγματος. Το γενικό πρόσταγμα είχαν οι βουλευτές της ΧΑ Κασιδιάρης και Παναγιώταρος και Λαγός. Αμεση ήταν η παρέμβαση των επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων. «Μαζέψτε τους όλους, εκτός από τους βουλευτές, για το Αυτόφωρο», ακούστηκε η εντολή από τον ασύρματο. Η ένταση ανέβηκε, ενώ τα μικροσπρωξίματα και οι φωνές ακολούθησε η περιορισμένη χρήση χημικών.

Η «εκδήλωση» μεταφέρθηκε εσπευσμένα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον σταθμό Λαρίσης, αλλά καμιά πενηνταριά Χρυσαυγίτες παρέμειναν στη πλατεία Συντάγματος για να στείλουν τον κόσμο στα κεντρικά της ακροδεξιάς οργάνωσης. «Πιο γρήγορα, συναγωνιστές, πιο γρήγορα», παρότρυνε τα μέλη της ΧΑ που ασχολούνταν με την περιφρούρηση η φωνή του Ηλία Παναγιώταρου.

Στην εξωτερική πλευρά της σειράς που βρίσκεται προς τον δρόμο, δεκάδες άνδρες και γυναίκες με τα χαρακτηριστικά μαύρα μπλουζάκια σκανάριζαν περαστικούς και ανθρώπους των ΜΜΕ. Αλλοι τόσοι, επίσης ομοιόμορφα ντυμένοι, χειρίζονταν τη διαδικασία της διανομής στα ενδεή χέρια των ανθρώπων που μπορούσαν να αποδείξουν την ελληνικότητά τους.

Ρεπορταζ: ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πήγη: Έθνος Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μια περίεργη υπόθεση...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μια περίεργη υπόθεση...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ