2013-05-02 23:31:46
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : ΓΗΙΝΗ Η ΤΣΣΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΗ... ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Αντιμετωπίσιμη ομάδα χαρακτήρισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία θα κοντρατιστεί στα ημιτελικά της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός, ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο 47χρονος τεχνικός των ερυθρόλευκων, με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, παραδέχθηκε πως έπαθε σοκ από τα αρνητικά δημοσιεύματα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει φέτος στο Λιμάνι, αλλά και στην πρόσφατη διαφωνία του με το Βασίλη Σπανούλη. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει και για το Final Four του Λονδίνου (10-12/05), στο οποίο ο Ολυμπιακός θα παίξει στα ημιτελικά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά τα όσα είπε Για την έντονη κριτική που του ασκήθηκε: «Ειλικρινά έπαθα σοκ με τα δημοσιεύματα. Παραδέχομαι ότι με πειράζει όταν γράφεται κάθε άδικο. Μετά κάθομαι και σκέφτομαι ότι αυτά τα σχόλια ίσως γράφονται από ανθρώπους που δεν έχουν πατήσει ποτέ παρκέ ή ακόμα και ότι όταν κάνει κάποιος φίλαθλος ένα σχόλιο είναι στο παιχνίδι του αθλητισμού. Με πειράζει ακόμα και η άδικη κριτική, αλλά έχω μάθει να την ξεπερνάω».


Για το σοβαρό τραυματισμό Βαγγέλη Μάντζαρη και τη φυγή του Τζόι Ντόρσεϊ: «Ήταν δύο πολύ σημαντικά γεγονότα για εμάς. Το πιο σημαντικό ήταν ο τραυματισμός του Μάντζαρη. Είναι πόιντ γκαρντ με όλη τη σημασία της λέξης. Ακριβώς αυτό είναι κι αυτό το στοιχείο μας έλειψε πολύ. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους παίκτες που κλήθηκαν να αναπληρώσουν το κενό του. Κατά δεύτερο σε σημασία ήταν η απουσία του Ντόρσεϊ. Πέρυσι πραγματικά μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό με όλη την παρουσία του και συνέβαλε τα μέγιστα στα όσα πέτυχε η ομάδα. Είμαι θαυμαστής του για τον τρόπο που αγωνίστηκε πέρυσι. Φέτος είχε να διαχειριστεί μια άλλη κατάσταση. Εγώ ήμουν ο θιασώτης του. Πίεζα την ομάδα που αργούσε να απαντήσει για να μείνει ο Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω. Ο Τζόι δεν ήταν Σπανούλης. Ξέφυγε λίγο με τη συμπεριφορά του. Η συλλεκτικότητα είναι η πιο σημαντική έννοια. Ο Ολυμπιακός έχει συλλεκτικότητα και όποιος δεν ακούει βγαίνει από την ομάδα. Δεν υπάρχει παίκτης που να μην έχει παράπονο από τον προπονητή του για τον τρόπο που τον χειρίζεται».

Για τη διαφωνία που υπήρξε με το Βασίλη Σπανούλη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Εφές Αναντόλου: «Είχαμε διαφωνία στην Κωνσταντινούπολη. Ο Βασίλης έχει αποδείξει στην καριέρα του ότι πάντα απαντάει στις προκλήσεις. Με το τρόπο που έπαιξε στο επόμενο παιχνίδι έδειξε έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις».

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο Final Four του Λονδίνου: «Πέρυσι ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει ο Αντρέι Κιριλένκο, δεν υπάρχει ο Αλεξέι Σβεντ. Είναι ομάδα αντιμετωπίσιμη. Είναι γήινη ομάδα. Μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Εμείς, από την πλευρά μας, θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα μου είναι να μην επιδιώξει κάτι το ιδιαίτερο. Να το δούμε ως ένα εκτός έδρας παιχνίδι, να μην κάνουμε τίποτα το ιδιαίτερο. Οτιδήποτε καινούριο πιστεύω ότι αγχώνει τους παίκτες. Έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας. Το κίνητρο της συμμετοχής είναι αυξημένο για τους παίκτες μου και μια επιβράβευση».

Για τους τελικούς της Basket League ΟΠΑΠ: «Το να έχεις την ψυχολογία της κεκτημένης ταχύτητας ή της αποτυχημένης πορείας παίζει ρόλο. Νομίζω ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πολύ επιτυχημένοι φέτος. Νομίζω ότι στην Ελλάδα θα παίξουν δύο ομάδες που είναι ήδη επιτυχημένες».

Για τους Έλληνες φιλάθλους: «Θεωρώ ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να γίνουν πιο καλλιεργημένοι. Είναι έλλειμμα για εμάς τους Έλληνες. Λείπουν η μόρφωση και η καλλιέργεια. Νομίζω ότι όταν είμαστε πιο μορφωμένοι θα είμαστε πιο δίκαιοι στις κρίσεις μας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ