2013-05-02 16:00:18
Φωτογραφία για Πάτρα: Στα όπλα για τους Pομά της Πανεπιστημιούπολης - Δεν τους θέλουν στο Ριγανόκαμπο
Μετά από συνάντηση των Συλλόγων του Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων, αποφασίσθηκε ομόφωνα η έκδοση της ακόλουθης ανακοίνωσης:

Παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων με την απομάκρυνση των Ρομά από το Πανεπιστήμιο και με έκπληξη διαβάσαμε την πρόταση του κ. Πρύτανη για τη μεταφορά τους στον Ρηγανόκαμπο, σε έκταση του Πανεπιστημίου, μέσα στον ήδη υπάρχοντα καταυλισμό.

Θεωρούμε την πρόταση ως απαράδεκτη, προκλητική και παράνομη διότι:

Ο χώρος στο Ρηγανόκαμπο σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι μόνο για χρήση πολιτισμού και αθλητισμού και ως εκ τούτου κάθε άλλη χρήση είναι παράνομη.

Η έκταση έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο με τη ρητή δέσμευση να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εκπαιδευτικών κτιρίων του ιδρύματος και κάθε άλλη δραστηριότητα είναι εκτός των όρων της παραχώρησης και συνεπώς λόγος ακύρωσης της παραχώρησης.

Με ποια ιδιότητα ο κ. Πρύτανης υποδεικνύει χώρους για καταυλισμούς και μάλιστα προκλητικά, αφού γνωρίζει το ιστορικό (μέχρι και εξώδικο επιστολή έχουμε στείλει στο Πανεπιστήμιο για την έξωση των Ρομά από την έκτασή του στην περιοχή μας) και τους αγώνες μας για την απομάκρυνση του υπάρχοντος καταυλισμού στο Ρηγανόκαμπο, τον οποίο προκλητικά φιλοξενεί εις βάρος μας. Γιατί δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία για όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου;

Κάνουμε γνωστό σε όλους ότι:

Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση του υπάρχοντος καταυλισμού του Ρηγανόκαμπου με οποιοδήποτε πρόσχημα εγκατάστασης Ρομά.

Θα απομακρύνουμε όλους τους παράνομους και θα παλέψουμε για την αποκατάσταση-στέγαση των Ρομά δημοτών του Δήμου Πατρέων.

Θα υπερασπιστούμε νομικά τη Δημόσια περιουσία, την ασφάλειά μας και την υγιεινή διαβίωσή μας.

Θα καταγγείλουμε όλους όσους δεν εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους ως δημόσιοι λειτουργοί.

Οι Σύλλογοι:

1. Μεταμόρφωση Σωτήρος Εγλυκάδος

2. Ζωοδόχος Πηγή Περιβόλας

3. Προφήτης Ηλίας

4. Περιβόλας

5. Άγιος Δημήτριος Ρωμανού

6. Σουλίου

7. Εργατικές Κατοικίες Εγλυκάδος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ