2013-05-01 22:55:08
Φωτογραφία για Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Eπιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας για τις συντάξεις
"Στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο διέρρευσε λίγο πριν κατατεθεί στη Βουλή ότι εμπεριείχε τροπολογία που αλλάζει ο τρόπος καταβολής των συντάξεων των ασφαλισμένων των προερχομένων από το Τ.Ε.Β.Ε.

Η τροπολογία θα μείωνε κατά 35% τις συντάξεις σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Είναι γνωστό ότι κατά την συγχώνευση των ταμείων ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ υπολογίζετο διαφορετικό ποσό σύνταξης για τους συνταξιούχους των ταμείων. Αυτό βέβαια έχει άμεση σχέση με τις εισφορές που κατέβαλλαν οι ασφαλισμένοι αλλά και με τα περιουσιακά στοιχεία και την εν γένει διαχείριση των ταμείων κατά την συνένωσή τους.

Η διαφορά που υπήρχε στις συντάξεις μεταξύ των ταμείων ΤΑΕ-ΤΕΒΕ με σαφώς μικρότερη σύνταξη από το ΤΑΕ δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε περικοπές των συντάξεων του ΤΕΒΕ αλλά σε διαδοχική αναπροσαρμογή των συντάξεων του ΤΑΕ έως όταν εξομοιωθούν με τις αντίστοιχες των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ.


Για την διαχείριση των ταμείων και την «λεηλασία» που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σήμερα υπεύθυνοι δεν είναι οι ασφαλισμένοι αλλά οι «διορισμένες» διοικήσεις, οι χαριστικές πράξεις και οι πολιτικές παρεμβάσεις.

Σωστό καπετάνιο και «ρότα» χρειάζεται ο ΟΑΕΕ και όχι περικοπές συντάξεων.

Διαμαρτυρόμεθα για άλλη μια φορά για την αιφνιδιασμό που επιχειρείται απ το Υπουργείο χωρίς τον αναγκαίο διάλογο για την εξεύρεση λύσεων.

Αν και η συγκεκριμένη τροπολογία αποσύρθηκε θεωρούμε απαραίτητο να σας τονίσουμε την έντονη αγανάκτηση, θυμό και οργή του εμπορικού κόσμου που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο τα εύκολα θύματα είναι ανήμποροι συνταξιούχοι."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ