2013-05-01 21:09:03
Φωτογραφία για Με 3 συγκεντρώσεις και πορείες, τίμησαν οι Βολιώτες την εργατική Πρωτομαγιά
Με σημεία συγκέντρωσης τις πλατείες Ελευθερίας και Πανεπιστήμιου και από εκεί με πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και καταθέσεις στεφάνων, τίμησαν οι Βολιώτες την εργατική Πρωτομαγιά.

Η πρώτη συγκέντρωση, την οποία είχε εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Βόλου και με ανακοίνωσή του καλούσε σε συμμετοχή το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε στις 9.30 στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου ξεκίνησε πορεία μέχρι την συμβολή των οδών Δημητριάδος και Αγίου Νικολάου, για την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

Παρόντες και οι Βουλευτές Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπολος και ο Ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

Συγκίνηση προκάλεσε το μπλοκ της "Κίνησης Ελπίδας Πολιτών", το οποίο προπορεύονταν της πορείας και τα μέλη της κίνησης φώναζαν συνθήματα στη μνήμη του ιδρυτή της Κώστα Κόγια, ο οποίος αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στην οικεία του, αποφάσισε να θέσει τέλος στην ζωή του, σοκάροντας το πανελλήνιο αλλά και την τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και του Βόλου.


Λίγη ώρα αργότερα, από την πλατεία Πανεπιστημίου, ξεκινούσε η δεύτερη πορεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Έχοντας προηγηθεί συγκέντρωση και η καθιερωμένη ομιλία*, η πορεία, που χαρακτηρίζεται ως μία από τις μαζικότερες του ΠΑΜΕ Μαγνησίας των τελευταίων ετών, κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να καταλήξει και αυτή στην συμβολή των οδών Δημητριάδος και Αγίου Νικολάου.

Η τρίτη και ανεξάρτητη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι, συλλογικότητες και ανεξάρτητοι πολίτες, κατέληξε και αυτή στην συμβολή των οδών Δημητριάδος και Αγίου Νικολάου, έχοντας νωρίτερα ολοκληρώσει την με παλμό και δυναμική, πορεία της στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου.

ΔΕΙΤΕ πλάνα από τις πορείες στο κέντρο του Βόλου, όπως καταγράφηκαν από το e-Volos.gr:
e-volos.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ