2013-05-01 15:21:38
Φωτογραφία για Βενιζέλος - Παπανδρέου / Δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα...!!!
Του Αιμίλιου Περδικάρη

Σε προσωπικό ζήτημα και μετωπική σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου, με απρόβλεπτες συνέπειες, εξελίσσεται η υπόθεση των διαρροών για τον έλεγχο στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. 

 Η χθεσινή συνάντηση των δύο ανδρών όχι μόνο δεν έλυσε την παρεξήγηση και δεν εκτόνωσε την ένταση, αλλά ουσιαστικά σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των «εχθροπραξιών», με τους υποστηρικτές των δύο πλευρών εντός ΠΑΣΟΚ να έχουν το όπλο παρά πόδα Η οργή του Γ. Παπανδρέου –ο οποίος χρεώνει ευθέως τις διαρροές στον Ευ. Βενιζέλο– δεν κρύφτηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση και οι πληροφορίες που διοχέτευσε η Ιπποκράτους αμέσως μετά προκάλεσαν απάντηση του πρώην πρωθυπουργού, με επίσημη ανακοίνωση και σε ανάλογο ύφος.

Η ανακοίνωση Παπανδρέου

«Στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του. Υπογράμμισε ότι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.


Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, προειδοποιώντας παράλληλα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Επί της ουσίας, ο πρώην πρωθυπουργός αμφισβητεί τόσο τα στοιχεία περί «μαύρης» τρύπας άνω των 100 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι το ποσό αντιστοιχεί στις δανειακές υποχρεώσεις του κόμματος και όχι σε διαχειριστικό έλλειμμα, όσο και τα ποσά που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα ταξίδια του στα πλαίσια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. 

Ο κ. Παπανδρέου, εξάλλου, αρνήθηκε να παραλάβει στη συνάντηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ φάκελο με στοιχεία από την έρευνα των ορκωτών, χαρακτηρίζοντας, ως λέγεται, την κίνηση αυτή «απαράδεκτη».

...και η απάντηση Βενιζέλου

Ο κ. Βενιζέλος, πάντως, σήκωσε το γάντι. Της ανακοίνωσης Παπανδρέου, ακολούθησε απάντηση μέσω του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Βενιζέλος παρότρυνε τον κ. Παπανδρέου, εφόσον θεωρεί ότι θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

Τον ενημέρωσε επίσης ότι ζήτησε, πριν την υποβολή της έκθεσης των ελεγκτικών εταιρειών, να ζητηθεί από κάθε πρόσωπο που έλαβε χρήματα από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ να δώσει τυχόν αναγκαίες εξηγήσεις και να προσκομίσει τυχόν ελλείποντα παραστατικά. 

Τον ενημέρωσε επίσης ότι, όπως έχει δημόσια ανακοινωθεί, τα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης θα συζητούνται αναλυτικά στα συλλογικά καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε η ανακοίνωση, καλώντας τον κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει και εκείνος σ’ αυτές τις διαδικασίες.

Το παρασκήνιο

Η Ιπποκράτους, πάντως, διαψεύδει πληροφορίες περί διαγραφής του κ. Παπανδρέου, αλλά πλέον το κλίμα θυμίζει μέρες του 2007, ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όπως αναλυτικά καταγράφεται στο «Κεφάλαιο» (που κυκλοφορεί αύριο). 

Δεν υπάρχει σημείο επαφής των δύο πλευρών, ενώ είναι σαφές ότι ο κ. Βενιζέλος και ενοχλημένος είναι και χρεώνει ευθέως πια στον κ. Παπανδρέου τη δραστηριοποίηση της «κίνησης των 75» υπό τον Μ. Καρχιμάκη και άλλους «παπανδρεϊκούς». 

Στη συνάντηση, πάντως, ο κ. Παπανδρέου το διέψευσε, υποστηρίζοντας, όμως, ότι καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα, με βάση τις πολιτικές αναφορές που έχει.

«Δεν φεύγω» - «Με υπονομεύεις»

Το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, εξάλλου, διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες ότι σχεδιάζει έξοδο από το ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και δημιουργία νέου κόμματος, υπό τη στέγη των οποίων θα συσπειρώσει τους «παπανδρεϊκούς». 

Από την άλλη πλευρά, όμως, ο κ. Βενιζέλος και οι συνεργάτες του θεωρούν τα συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ως «αγκάθι», αφού υπονομεύουν τον πρόεδρο, και ενδεχομένως αντιμετωπίζουν την υπόθεση των οικονομικών του Κινήματος ως ευκαιρία για εσωκομματικό ξεκαθάρισμα.

Προμηνύοντας έτσι για ανοιχτή σύγκρουση, με απρόβλεπτη εξέλιξη, ακόμη και για τη συνοχή της ίδιας της κυβέρνησης...

capital.gr

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ